December 5, 2023

Ken blij om Oilers te ontmoeten na polsoperatie

Ken blij om Oilers te ontmoeten na polsoperatie

Evander King Hij keerde vrijdag terug naar de Edmonton Oilers in Sunrise, Florida, drie dagen nadat hij een operatie had ondergaan om een ​​polsblessure te herstellen die een periode van 3-4 maanden buitenspel zou zetten.

“Het is best leuk om terug te zijn,” zei Kane. “Ik weet dat ik niet op het ijs sta, maar ik heb dezelfde ochtendroutine en ik hoop dat ik, in ieder geval in het begin, terwijl ik niet veel kan doen, misschien net zoveel bij het team kan zijn als ik.” kan. Dus dat zal zeker nuttig zijn terwijl het herstelproces aan de gang is. ”

Kane wachtte zaterdag in het nabijgelegen Fort Lauderdale op zijn teamgenoten voor hun wedstrijd tegen de Florida Panthers in de FLA Live Arena (16.00 uur ET; SN, BSFL, ESPN+, SN NOW). Hij reisde woensdag in een stadsauto vanuit Tampa, waar hij dinsdag werd geopereerd nadat hij gewond was geraakt aan een skiblad in de 3-2 overwinning van Edmonton op Tampa Bay Lightning op dinsdag.

De Oilers verloren donderdag met 7-2 van de Carolina Hurricanes in Raleigh, North Carolina.

“Ik weet dat ik op woensdag naar de dokter ga, maar verder neem ik het gewoon dag in dag uit,” zei Kane. “Ik hoop dat de dingen genezen en ik doe er alles aan om de dingen zo snel mogelijk te laten genezen; kom daarna gewoon terug als alles 100 procent is, maar ik zal proberen het zo snel mogelijk te doen.”

Kane, die woensdag lange tijd in een geblesseerde reservepositie stond, keert na de wedstrijd van zaterdag terug naar Edmonton met de Oilers.

“Hij had een grote glimlach op zijn gezicht”, zei coach Jay Woodcroft over Kane na zijn terugkeer in het team. “Ik weet dat zijn vrienden zo opgewonden waren om hem te zien en te zien dat hij in orde is. Gewoon zien dat hij in orde is, en dan samen met zijn teamgenoten te zijn, toverde vandaag een glimlach op ieders gezicht.”

Kane raakte gewond toen bliksem naar voren sloeg pat kastanjebruin Hij schaatste per ongeluk op zijn pols toen Kane op het ijs was na een botsing met een Tampa Bay-verdediger Philip Myers.

“Bedankt allemaal voor de goede wensen en gebeden van de afgelopen uren”, schreef Keane woensdag op Twitter. “Het was duidelijk dat gisteravond een heel eng moment voor me was en ik voel me nog steeds een beetje getraumatiseerd. Ik wil de hele coachingstaf van Edmonton Oilers en Tampa Bay Lightning bedanken, samen met alle artsen en paramedici die zich haastten om te helpen bij de behandeling en reparatie van mijn blessure. Zonder jullie allemaal, ik weet dat de dingen veel erger zouden zijn geweest en ik ben oprecht dankbaar. Ik zal niet terugkomen voor de volgende wedstrijd, maar ik zal, ik kijk ernaar uit om weer op het ijs te staan ​​en de wedstrijd te spelen Ik hou van naast mijn teamgenoten voor onze grote fans.”

Kane heeft dit seizoen 13 punten (vijf goals, acht assists) in 14 wedstrijden. Hij tekende op 13 juli een vierjarig contract ter waarde van $ 20,5 miljoen ($ 5,125 miljoen gemiddelde jaarlijkse waarde).

“Ik bracht hem naar de coachingskamer en we bedachten een plan om hem van het ijs te laten werken. Hij was er enthousiast over.” “Ik denk dat hij moet herstellen, maar ik denk ook dat het een kans is als hij geneest dat de rest van zijn lichaam geneest. Het is een kans voor hem om ook wat goed werk te doen terwijl hij er klaar voor is en de hand klaar is. “

Edmonton riep de aanvallers bijeen Matthias Janmark En de Clem Costin van Bakersfield van de American Hockey League op woensdag. Janmark speelde 10:52 tegen de Hurricanes in zijn debuut of Oilers. Kostin was een gezonde scratcher.

Kurt Dasterberg, freelance verslaggever voor NHL.com, heeft bijgedragen aan dit rapport