April 25, 2024

Juventus scoort laat om een ​​gelijkspel met Sevilla te redden in de halve finale van de Europa League

Invaller Federico Gatti scoorde een blessuretijddoelpunt om Juventus met 1-1 te verslaan tegen zesvoudig kampioen Sevilla in de heenwedstrijd van de halve finale van de Europa League op donderdag.

Gatti scoorde de gelijkmaker in de zevende minuut extra tijd in Turijn om de hoop van de Italiaanse ploeg op het winnen van de Europa Cup levend te houden na een lange droogte.

Juventus heeft de competitie drie keer gewonnen toen die bekend stond als de UEFA Cup, de laatste keer in 1993. Het team zal volgende week de terugwedstrijd moeten winnen om kans te maken op hun eerste Europese trofee sinds ze de Champions League in 1996 wonnen.

Sevilla heeft zes keer de titel gewonnen en opnieuw heeft de Spaanse kant bewezen de titelkandidaten te zijn.

Youssef Al-Nusairi scoorde in de 26e minuut om een ​​dodelijke tegenaanval van Sevilla te beëindigen, waardoor Manchester United in de kwartfinales werd uitgeschakeld. Het was het 18e doelpunt van de spits in alle competities.

De bezoekers kregen een tegenslag toen Lucas Ocampos, die meerdere doelpogingen had, in de 34e minuut wegens blessure werd gewisseld.

Sevilla kreeg nog een goede kans maar een schot van doelman Wojciech Szczny werd door Ivan Raketi over de lat getikt.

Eerder hielp Angel Di Maria Juventus wat druk te creëren, maar het was de gast die de eerste treffer scoorde.

Sevilla heeft nog nooit verloren in de halve finales van deze competitie.

Roma bleef op weg naar het winnen van back-to-back European League-titels door Bayer Leverkusen met 1-0 te verslaan in de heenwedstrijd van de halve finale.

De ploeg van José Mourinho won vorig jaar de inaugurele European Conference League van het derde niveau.

Leverkusen maakte een opmars onder coach Xabi Alonso, die voor Mourinho uitkwam bij Real Madrid, maar Roma had de overhand in Stadio Olimpico.

Edoardo Bove scoorde de beslisser in de 63. De 20-jarige middenvelder scoorde zijn eerste Europese doelpunt met een rebound met zijn linkervoet nadat de eerste poging van doelman Lukas Hradecki werd gered door spits Tammy Abraham.

In de eerste helft hield Hradecky de bezoekers in de wedstrijd door een kopbal van Roger Ibanez van dichtbij te blokkeren.

Jeremy Frimpong slaagde er niet in een fout van Roma-doelman Rui Patricio te verzilveren in een duidelijke kans op de gelijkmaker.

Europa Conferentie League

Said Benrahma en Michel Antonio leidden West Ham’s run in de tweede helft toen ze AZ Alkmaar met 2-1 versloegen in London Stadium.

Benrahma bekeerde zich vanaf de penaltystip om de voorsprong van het Nederlands team weg te werken voordat Antonio van dichtbij scoorde.

Tijjani Rejenders zette de bezoekers vier minuten voor rust op voorsprong met een volley van buiten het strafschopgebied.

Het was op dat moment een zeldzame kans voor de Nederlanders.

The Hammers wachten al sinds de European Cup Winners’ Cup in 1965 op de overwinning van Europa.

In Florence scoorde Zaki Amdouni in blessuretijd toen Basel terugkwam van een doelpunt en Fiorentina op 2-1 zette. Andy Diouf maakte in de 71e minuut gelijk.

In de eerste helft bleef Fiorentina aanvallen terwijl Basel stilstond in het Artemio Franchi-stadion totdat Arthur Cabral in de 25e minuut het eerste doelpunt scoorde voor de gastheren na een hoekschop.Het was het zevende doelpunt voor de spits, waardoor hij de topscorer van het toernooi.