April 21, 2024

Jordan Thomson verslaat Dalen Groekspur terwijl Aussies Nederland met 1-0 leiden

Jordan Thomson verslaat Dalen Groekspur terwijl Aussies Nederland met 1-0 leiden

Jordan Thompson won dinsdag groen en goud in de Davis Cup-finale en leidde Nederland met 4-6, 7-5, 6-3 op het team van Leighton Hewitt in Malaga, Spanje, om een ​​1-0 voorsprong te nemen.

Thompson neemt na twee strakke sets het heft in handen

Met een 5-2 stand in Davis Cup singles rubbers had Thompson tijd nodig om het tij van de wedstrijd te keren. Hij redde drie breakpunten bij 3-3 in een spannende tweede set voordat hij uiteindelijk zijn zet deed in de 12e game van de set en de laatste vier games won om de set te breken.

“Ik denk dat de service en de return enorm zijn”, zei de nummer 84 van de wereld. “Er gingen een paar ballen naar beneden toen het ertoe deed, maar ik denk dat de twee belangrijkste dingen waren: serveren en teruggeven. Zet meer druk op zijn servicegames. Hoewel hij games draaide, had ik het gevoel dat ik veel terugspeelde.

“Ik bleef daar hangen met veel eerste servicebeurten. Ik spreidde het veld, raakte verschillende plekken en verwisselde het. Ik zou beide dingen zeggen. [made the difference].”

Thompson zei dat de wedstrijd op dat moment nog lang niet voorbij was.

“Ik denk dat ik vier opeenvolgende games had waarin ik een breekpunt had en niet kon converteren”, zei hij over de tweede set. “Maar ik had twee grote wedstrijden. En toen, ja, was ik in staat om een ​​backhand-pass bij 6-5 te verbergen en de set te pakken. Ik denk niet dat het comfortabel was. Ik bedoel, het is maar één set en er is nog een set.” gaan.

Krampen hebben Creekspur gehinderd, die vier van hun laatste vijf wedstrijden hebben verloren

De 96e gerangschikte Croixpoor zei dat hij het fysiek moeilijk had (spierkrampen in beide benen) aangezien de wedstrijd twee uur en 54 minuten duurde.

“Ik denk dat hij iets beter begon te spelen, maar geen groot verschil. Ik had het fysiek een beetje moeilijk. Het is niet gemakkelijk. Zware concurrentie om mee te beginnen. Ja, zoals ik al zei, ik had de belangrijke dingen beter moeten doen. Ja, had waarschijnlijk de wedstrijd moeten winnen.

Australië, dat biedt voor zijn 29e Davis Cup-kroon, stuurt Alex de Minaur in de tweede rubber tegen Bottic van de Santsulp, in de hoop een plaats in de halve finale te bemachtigen.

Nederlanders hopen voor de tweede keer de halve finales van de Davis Cup te bereiken. Samen met Canada zijn ze een van de slechts twee teams die nog nooit een Davis Cup-finale hebben gewonnen.