April 20, 2024

Jagr oefent met de Penguins aan de vooravond van de ceremonie voor zijn pensionering

Jagr oefent met de Penguins aan de vooravond van de ceremonie voor zijn pensionering

“Daar ben ik een beetje bang voor. Ze vinden mij hier niet leuk. Maar aan de andere kant ben ik heel trots op alles wat er zondag gaat gebeuren.” Ik ben vereerd.”

De tribunes op de oefenfaciliteit van de Penguins zaten zaterdag vol, dus die zorgen zullen waarschijnlijk worden weggenomen. Een rij fans bleef op de trap staan ​​en liep achteruit naar de deur. Toen Jagger verscheen, werd hij begroet met een staande ovatie.

Hij bleef een paar trainingen op het ijs, luisterde hoe coach Mike Sullivan iets langs het glas tekende en ging ongeveer een kwartier later naar de bank.

“Ik weet dat het morgen een speciale dag wordt, dus sommige mensen weten misschien dat ik mijn hele leven 68 heb gedragen”, zei Letang. “Hij was een van mijn favoriete spelers toen ik opgroeide. Ik vraag het hem gewoon en zeg: 'Zal hij het doen?' Ik heb nooit de kans gehad om te gaan zitten en een praatje te maken. Ik weet dat morgen een emotionele en grote dag voor hem zal zijn, dus ik wilde hem morgen niet storen. Dus deel gewoon dat kleine verhaal.”

Jagr blijft spelen. Hij heeft dit seizoen vier assists gegeven in vijftien wedstrijden voor Kladno, het team waarvan hij eigenaar is in de Extraliga, de hoogste professionele competitie van Tsjechië. Malkin zei dat het in de praktijk niet misplaatst was.

“Vind ik leuk, [he’s a] Legende op ijs. 'Het is als een gek,' zei Malkin. “We weten hoe goed hij is. Maar ik ben verbaasd dat hij nog steeds zo goed schaatst. Ik ben opgewonden om vandaag met hem te schaatsen. Een geweldige herinnering voor mezelf. Toen ik opgroeide, heb ik gekeken hoe hij speelde. Het is een geweldige dag vandaag en ik hoop dat het morgen zal zijn.”

Malkin zei dat hij het niet erg zou vinden als Jagers betrokkenheid verder ging dan de praktijk.

'Nu zijn we een ouder team,' zei Malkin. “Misschien is dit het moment.”