May 13, 2024

India verliest na strafschoppen met 2-4 van Nederland

India verloor met 2-4 van Nederland na strafschoppen nadat de terugwedstrijd van de FIH Pro League woensdag in Rourkela in een 1-1 gelijkspel eindigde.

In de heenwedstrijd in Bhubaneswar versloeg India Nederland met 4-2 na strafschoppen na een 2-2 gelijkspel in de reguliere speeltijd.

De nummer één van de wereld, Nederland, opende de score via Floris Middendorp (vierde minuut) voordat vice-captain Hardik Singh (38') gelijk maakte voor India, dat op de vierde plaats stond.

In de strafschoppenserie scoorden Araijit Singh Hundal en Lalit Kumar Upadhyay voor India, terwijl Sukhijit Singh en Shamsher Singh één doelpunt weggaven.

De overwinning leverde Nederland twee punten op, terwijl India één punt kreeg.

Nek-aan-nek gevecht

India oefende al vroeg druk uit op de Nederlanders door enigszins in de dreigingscirkel terecht te komen, maar slaagde er niet in positieve resultaten te boeken. Nederland kwam op zijn beurt op voorsprong nadat hij in de vierde minuut de eerste cirkel betrad via Middendorp, die zijn eerste doelpunt op internationaal niveau scoorde.

Middendorp scoorde uit een rebound nadat India-doelman Krishan Bahadur Pathak de eerste poging van Queen Begin vanuit een scherpe hoek redde.

Eén minuut in het eerste kwart kreeg Nederland de eerste strafschop, maar slaagde er niet in om Patak te verslaan, die twee schoten blokkeerde.

Het tweede kwart was getuige van hevige gevechten tussen de twee teams, maar hun inspanningen vertaalden zich niet in doelpunten.

Het was een schitterend vertoon van man-tot-man controle door de Indiase verdedigers, omdat ze de Nederlandse spelers geen ruimte gaven om duidelijke kansen te creëren.

In de 27e minuut maakte India gelijk via Sukheet Singh, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de scheidsrechter op het veld voelde dat het in botsing kwam met het lichaam van de aanvaller. De stewards gingen voor de videoverwijzing, maar de beslissing was niet in hun voordeel. Het was een vertoon van snel hockey van beide teams nadat ze van kant hadden gewisseld.

De Indiërs drukten hard en kregen drie minuten in het derde kwart de eerste strafschop, maar aanvoerder Harmanpreet Singh slaagde er niet in de Nederlandse spits te verslaan.

Acht minuten na rust kreeg India opnieuw een strafschop toegekend en dit keer scoorde Hardik uit de rebound nadat de pass van Jugraj Singh werd geblokkeerd door de Nederlandse verdediging.

Het laatste kwart was een felle strijd tussen de twee partijen, waarbij elk van hen verschillende keren de cirkels van de ander binnendrong, maar de laatste aanraking ontging hen.

Nederland kreeg vervolgens een strafschop, maar de stevige verdediging van de Indiase premier Manpreet Singh ontkende de Nederlanders. India speelt zaterdag tegen Australië voordat hij zondag zijn IPL-campagne thuis tegen Ierland afrondt.

Dit is een uitgelicht artikel dat exclusief beschikbaar is voor onze abonnees. Om elke maand meer dan 250 aanbevolen artikelen te lezen

U heeft uw limiet voor gratis artikelen bereikt. Steun alstublieft kwaliteitsjournalistiek.