April 24, 2024

Hockey Pro League: India versloeg Nederland met 1-2

Rotterdam, 19 juni (IANS): India miste hier zondag meerdere kansen, waaronder een strafbal, om Nederland met 1-2 te verslaan in de FIH Hockey Pro League.

Omdat de landstitel in gevaar was, moest Nederland genoegen nemen met de tweede plaats, ondanks het veroveren van hun eerste Pro League-titel met 2-1 en het verslaan van wereld- en Olympisch kampioen België met 5-0 tegen Engeland. Londen. Nederland eindigde met 36 punten, één voor België, en India eindigde als derde in hun campagne.

Kort na zondag dreigden de Indians Nederland met 1-0, en ze hadden een kans om op voorsprong te komen, maar werden gered door de Nederlandse verdediger Birmin Black op een strafbal van Harmanpreet Singh.

Abhishek (1e minuut) scoorde het enige doelpunt voor India, terwijl Zip Johnson (7e minuut) en Jorid Groon (45e minuut) scoorden voor India.

India begon levendig met een doelpunt van Abhishek in de 29e seconde toen hij een gewaagd schot in de opvallende cirkel nam. Ondanks dat India bij de start met 1-0 voorstond en Nederland terugduwde, deden ze niets onder druk, maar hielpen ze de pc’s door hun aanval.

Zip Johnson nam een ​​strafcorner en raakte het doel met een keiharde track-flick, die werd gescoord door de ervaren doelman P.R. Voorbij Sreejesh.

In de tweede minuut van het tweede kwart creëerde India een mooie kans toen Harmanpreet Singh een lange pass gaf op Gujrant Singh. Maar India kreeg een strafslag door een stick tag van een Nederlandse verdediger. Die kans werd echter gemist omdat Black een ongelooflijke vaardigheid liet zien om de tik van Harmanpreet, gericht op de rechterbovenhoek, te blokkeren. Minuten later lanceerden de Nederlanders een gemene aanval waarbij ze een systeem bouwden, maar Sreejesh, die waakzaam was, bleef onder de indruk van de uitstekende besparingen.

Terwijl de teams op 1-1 stonden toen ze de rust in gingen, waren de volgende twee kwartalen een gelijke strijd waarin beide teams hun tactiek uitwerkten om doelkansen te creëren.

In de eerste helft, ondanks het feit dat de Nederlanders het balbezit en de cirkelvormige binnenkomst domineerden, schoof India op naar de voorgrond met meer balbezit en cirkelvormige penetratie in het derde en vierde kwart, waarbij veel kansen werden gecreëerd via pc’s en velddoelpunten. Ze konden echter geen duidelijke schoten krijgen die de Nederlandse verdediging hadden kunnen verslaan.

Ondertussen struikelden de gastheren niet over hun aanval toen ze in de 45e minuut overschakelden van pc. Een goed uitgewerkte set-piece, Zip Johnson tikte de bal in de linkerflank, die de broodnodige 2-1 voorsprong nam en door Crohn recht in het doel werd afgebogen.

Met behulp van luidruchtige thuissupport verdedigde Nederland de stand tot de laatste toeter en won zo het kampioenschap met nog twee wedstrijden tegen Spanje.

India had meer balbezit (51 tot 49%), maar Nederland had 29 schoten op doel en India scoorde 18 punten. Beide teams scoorden elk zeven schoten, terwijl de Nederlanders acht pc’s veroverden in vergelijking met de zeven pc’s van het publiek.