March 3, 2024

Hij werkte mentaal om van de angst en PTSS van Miami’s blessure af te komen

Hij werkte mentaal om van de angst en PTSS van Miami’s blessure af te komen

Bianca Andreescu onthulde dat ze veel mentaal werk deed om “van angst en PTSS af te komen” van de blessure in Miami. Eind maart viel Andreescu op de grond en begon onmiddellijk te schreeuwen van de pijn toen hij de Canadese schreeuw hoorde zeggen dat het “de ergste pijn was die ik ooit heb gevoeld”. Andreescu zat na medische tussenkomst in een rolstoel en liep met tranen in haar ogen het veld af.

Andreescu, die later hoorde dat ze haar enkelband had gescheurd, komt deze week weer in actie in Madrid en kijkt er nu naar uit om ook deel te nemen aan het WTA 1000-evenement in Rome. “Ik heb mentaal veel gewerkt om te proberen de angst en PTSD van het ongeluk kwijt te raken, omdat het zo traumatisch was.

In de modder komen, met uitglijden, kan heel eng zijn. Maar ik denk dat ik in de goede richting zit. Ik ben zeker niet 100 procent. Ik zou zeggen dat ik nu 90 procent ben, maar ook 90 procent zelfverzekerd ben om daarheen te gaan en te betalen. Vandaag was een geweldige test, dus hopelijk ben ik over een week 100% in Rome.” WTA-insider.

Andreescu is blij dat haar enkel goed reageert

Op vrijdag kwam Andreescu weer in actie in Madrid. In haar eerste wedstrijd terug won Andreescu de eerste set voordat Shiyu Wang herstelde en de Canadese versloeg met 3-6, 7-6(5), 6-2. Ook al won Andreescu de wedstrijd niet, ze was toch blij, want het belangrijkste voor haar was een goede reactie van de enkel.

“Ik heb hard gewerkt tijdens mijn revalidatie omdat ik zo snel mogelijk weer op het veld wilde staan. Ik heb dit proces doorlopen, dus ik wist wat ik kon verwachten. Mijn vooruitgang ging met ups en downs. Maar vorige week zou ik zeggen dat ik de meeste vooruitgang.

Eerlijk gezegd had ik tot een paar dagen geleden geen vertrouwen. Dus het was geweldig, heel dichtbij. Het was erg leuk om mijn enkel te testen in een wedstrijd als deze. ‘Het is bijna drie uur geleden,’ zei Andreescu.