Het winnende punt werd gecompleteerd door de Nederlandse mannen

Engeland0

Nederland3
Dennis Warmerdam (3 ’12’ FG’s); Tjep Hoedemakers (55’FG)

Lee Valley Hockey and Tennis Center scoorde twee openingsgoals en bezorgde de Nederlandse mannen drie punten tegen Engeland.

Engeland kwam in de wedstrijd met vier opeenvolgende overwinningen, maar de toeschouwers namen de wedstrijd in handen met twee doelpunten van Dennis Warmerdam in de eerste 12 minuten, die sindsdien de controle heeft.

Ondanks het verkennen van Engeland kregen ze nooit de kans die ze wilden, en Djib scoorde met een derde doelpunt van de huisvrouwen.

Na een goede run zal Engeland weer hun wonden likken wanneer de teams zondag om 15.30 uur opnieuw botsen.

Volledig rapport
Nederland zette de toon toen ze diep balbezit op Engels grondgebied stalen, en ze creëerden die opening toen Denise Warmord de meest elegante beslissing nam in drie minuten. Dizmen Revenka maakte er misschien direct 2-0 van, maar scoorde toen het goed was.

Het publiek kreeg een seconde in 12 minuten en opnieuw was het Warmord, dit keer uit een goede voorzet van kapitein Thierry Brinkman.

Het spel nam vanaf de 15e minuut een bekend patroon aan, Engeland had bezittingen van behoorlijke omvang, maar de Nederlanders waren blij om diep te zitten en een voorsprong van twee doelpunten te verdedigen. In de tweede periode scoorde Engeland bijna op de reverse, maar schoot iets breder, waarna Matt Ramshaw werd geweigerd door een schitterende tackle.

Toen de tweede helft begon, stond Sam Ward centimeters in een hoek, wat het dichtst bij Engeland was. Floris Middendorp had kunnen en moeten scoren voor Oranje, waarna Chris Griffiths’ briljante David Goodfield-runpoging iedereen in het midden ontwijkt.

Bijna met het verstrijken van de tijd sloeg Tjep Hoedemakers raak met een dropping bal voor een klinker.

Na een goede vorm was het een teleurstellende beslissing voor Engeland, maar de jongens gaan zondag opnieuw tegen dezelfde tegenstanders op zoek naar een ander einde.