Het Australische team versloeg het Nederlandse team onder leiding van Lauresen voor het sprintgoud

Gepubliceerd op:

Saint-Quentin-en-Yvelines (Frankrijk) (AFP) – Australië eindigde de vier titels van de teamsprint bij de mannen na het winnen van goud op de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Frankrijk op woensdag.

Het trio van Lee Hoffman, Matthew Richardson en Thomas Cornish versloeg het Nederlandse team onder leiding van negenvoudig wereldkampioen Harry Lauriessen op de wielerbaan die zal worden gebruikt voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Groot-Brittannië versloeg Duitsland in de wedstrijd om de bronzen medaille.

Duitsland won voor de derde keer op rij de wereldtitel in de teamsprint bij de dames, hoewel de Nederlanders onderaan favoriet waren bij de heren.

Pauline Grabosch, Emma Hinz en Leah Friedrich vestigden een nieuw wereldrecord van 45.967 seconden toen de Duitsers China in de finale gemakkelijk versloegen.

Engeland versloeg de Nederlanders om nog een bronzen medaille te claimen.

De Italiaanse Martina Fidanza verdedigde haar titel in de categorie skiff voor dames en won de eerste gouden medaille van de kampioenschappen.

Fidanza, dochter van voormalig wielrenner Giovanni Fidanza, viel Mike van der Duyn aan in de laatste 40 ronden van de 10km-race.

De Nederlander eindigde vorig jaar ook als tweede achter Fidanza in het toernooi. De Britse Jessica Roberts pakte de bronzen medaille.