February 26, 2024

Hamilton geeft ‘vreemde ervaring’ toe van angst voor Baku F1-crash

Hamilton geeft ‘vreemde ervaring’ toe van angst voor Baku F1-crash

Soms was de terugslag zo slecht dat Hamilton de knikketting bij de pits recht moest trekken.

Hij had ook te kampen met hevige pijn in zijn rug veroorzaakt door de auto die op de zeestraat landde.

Hamilton zei dat hij meer leed dan zijn teamgenoot George Russell Vanwege een verschil in specificaties tussen de twee W13’s, zoals blijkt uit: mercedes Coach Toto Wolff na de kwalificatie.

Ondanks zijn problemen klom Hamilton van de zevende op de grid naar de vierde plaats in de vlag, zij het met de hulp van beide Ferrari’s die de race niet afmaakten.

“Er waren zoveel momenten dat ik niet wist of ik het zou doen”, zei hij. “Alleen als ik de auto op de baan zou houden, omdat ik niet weet of ik hem heb gezien, ben ik hem een ​​paar keer bijna kwijtgeraakt op hoge snelheid.

“Dus het gevecht met de auto was intens. En aan het einde, de laatste 10 ronden op de vlag, moest ik naar binnen, van ‘Je kunt dit, ik heb dit.'” Verdraag het maar. “”

Hamilton zei dat hij soms naar voren moest springen omdat hij dacht dat hij de controle zou kunnen verliezen.

‘Ja,’ zei hij, ‘omdat het ding soms veel stuiterde.’ “Er waren zo vaak dat ik op het punt stond de muur in te gaan. Dus dat was een punt van zorg, in termen van veiligheid bij 180 mph raken de muur, ik denk niet dat ik daar aan moest denken. Zoals de coureur.

“Denk er nooit aan om het met die hoge snelheid van de muur te duwen. Een heel, heel, heel vreemde ervaring.”

Lewis Hamilton, Mercedes W13

Fotografie: Andy Hoon / motorsport foto’s

Hamilton gaf toe dat de specificaties die voor zijn auto waren gekozen, terwijl het team parallelle ontwikkelingstrends volgde, niet werkten.

“Ik ben blij dat het voorbij is. Het was de meest pijnlijke race die ik ooit heb gehad en de moeilijkste race waarin ik ooit heb gereden. Maar eerlijk gezegd had George niet dezelfde rebounds als ik, hij was veel minder terugkaatsen.

“Gisteren verloor ik hem drie en een half op het rechte stuk. Ik had een testonderdeel in mijn auto en een andere achterwielophanging. Dus uiteindelijk is het de schuld.”

Lees ook:

Hamilton bevestigde dat hij dit weekend moest samenwerken met zijn natuurgeneeskundige arts Angela Cullen om zijn rugklachten te verminderen.

“Ik deed het als cryotherapie”, legde hij uit. “En als je daar vier minuten naar binnen gaat, is het koud, en je hoeft alleen maar naar binnen te gaan en te zeggen dat je kunt, het is hetzelfde, weet je, gewoon een beetje kalm en met hem glimlachen.

“Ik moet denken aan alle mensen die op mij rekenen om deze punten te pakken. Dus daar heb ik me echt op gefocust. Maar dit is absoluut het ergste. Voor mij was het niet zo erg.” [as] dit jaar.

“George heeft vandaag geen problemen met zijn rug. Maar hij is 10 jaar jonger dan ik!”