April 26, 2024

Haller hattrick voor Dortmund na kankerbehandeling – Afrika – Sport

Dortmund-spits Sebastien Haller (foto: het officiële Twitter-account van de club)

De aanvaller van Ivoorkust scoorde een penalty in de 81e minuut en vierde dat door zijn teamgenoten te omhelzen. Het tweede doelpunt in de 86e minuut kwam uit een voorzet en het derde in de 88e minuut uit een hoekschop. De hattrick duurde 7 minuten en 32 seconden.

Dortmund won met 6-0 in een wedstrijd die 109 minuten duurde in plaats van 90 om spelers meer tijd op het veld te geven. De wedstrijd tegen het Zwitserse Basel maakte deel uit van het wintertrainingskamp van Dortmund in Spanje, voorafgaand aan de hervatting van de Bundesliga volgende week.

De goals waren Haller’s eerste met Dortmund. Bij hem werd in juli een zaadbaltumor vastgesteld, minder dan twee weken nadat hij bij Dortmund kwam als vervanger van Erling Haaland, die werd verkocht aan Manchester City.

Haller keerde dinsdag terug op het veld als invaller in een 5-1 vriendschappelijke overwinning op Fortuna Düsseldorf.

Haller, geboren in Frankrijk, voerde vorig seizoen de Nederlandse competitie aan met 21 doelpunten en scoorde 11 doelpunten tijdens de opmars van Ajax naar de Champions League-ronde van 16. Zonder hem, en na een reeks blessures, worstelde Dortmund in de Bundesliga en bezet de zesde plaats, negen punten achter koploper Bayern München.

(Voor meer sportnieuws en updates, volg Ahram Online Sports op Twitter op AO_Sport en op Facebook op Al-Ahram online sport.)