April 20, 2024

Graeme Souness wijt ’te traag’ Raphael Varane in opener Liverpool tegen Manchester United

Graeme Souness wijt ‘te traag’ Raphael Varane in opener Liverpool tegen Manchester United

Graeme Souness houdt vol dat Fred en ‘te trage’ Raphael Varane verantwoordelijk zijn voor het winnen van Man United’s opener op Anfield… toen de Rode Duivels een verpletterende 7-0 nederlaag leden tegen Liverpool.

Door Michael Rodling voor Mailonline

17:56 mrt 05, 2023, bijgewerkt om 19:05 mrt 05, 2023

Graeme Souness heeft het Manchester United-duo Raphael Varane en Fred geslagen nadat hij Kodi Gakow had afgevuurd in de opener van Liverpool tijdens hun 7-0 overwinning op de Rode Duivels op Anfield.

De Nederlandse buitenspeler finishte vlak voor rust koel langs David De Gea na een prima pass en pass van Andy Robertson, maar Souness vond dat het doelpunt gepareerd had moeten worden.

“Fred had het helemaal mis”, zei hij tijdens de rust tegen Sky Sports. Hij hoeft die stappen niet naar rechts te nemen en dan uit te glijden.

“Varane is erg traag, hij kan zijn voeten niet op de juiste plek zetten. Je moet Andy Robinson veel eer geven, maar als het schot dan komt [Lisandro] Martínez zet voor [David] De Gea’s zichtlijnen, hij kan niet eens een poging doen om het te redden.

Liverpool breidde na rust de voorsprong uit naar 7-0 en verblufte de in vorm zijnde ploeg van Erik Ten Hag met doelpunten van Darwin Nunez, Mohamed Salah en Jakpo.

Cody Jacobo opende zondag de score voor Liverpool toen ze Manchester United met 7-0 versloegen
Graeme Souness voelde Fred “gemist” toen Andy Robertson langs hem heen schoof voor het eerste doelpunt
De criticus gaf Raphael Varane ook de schuld dat hij “te traag” reageerde op de Gakpo-beweging
Jakpo voltooide zijn brace na rust, waarbij Mohamed Salah en Darwin Nunez tweemaal scoorden

Er was ook een fantasiedoelpunt van Roberto Firmino, die het zevende doelpunt scoorde nadat hij aankondigde dat hij Anfield aan het einde van het seizoen zou verlaten.

Gakpo en Nunez zijn allebei af en toe onder vuur komen te liggen nadat ze zich dit seizoen bij een worstelende ploeg hadden gevoegd, maar ze lijken klaar om te zegevieren over de loyale Kop-ploeg en het seizoen van de Reds nieuw leven in te blazen.

Het resultaat zal als een schok komen voor United-fans, na een paar uitstekende weken voor de ploeg van manager Eric ten Hag, die hen de League Cup zag winnen en de titel uitdaagde.

Door het verlies blijft United acht punten achter op nummer twee Manchester City, hoewel ze nog steeds strijden in de FA Cup en Europa League.

Liverpool heeft met één wedstrijd vier punten voorsprong op Tottenham Hotspur op de vierde plaats en zou ondanks een onvolmaakte start van het seizoen nog steeds op koers kunnen liggen om zich te kwalificeren voor de Champions League.