December 4, 2023

Galaxy S23 versus Galaxy S22 batterijduur: de nieuwe telefoon van Samsung krijgt een boost

Dit verhaal is een onderdeel van Samsung-evenementCNET’s verzameling nieuws, tips en advies over de populairste producten van Samsung.

Toen ik het bestand controleerde Galaxy S22 Vorig jaar was mijn grootste kritiek de relatief korte batterijduur. Gelukkig heeft Samsung dit euvel verholpen met Galaxy S23die op 17 februari werd gelanceerd en een grotere batterij en een energiezuinigere processor bevat.

De Galaxy S23 biedt geen recordduur van de batterij, maar het is genoeg verbetering om me comfortabel te laten voelen om hem op een drukke dag te gebruiken zonder een oplader mee te nemen. Dat is meer dan ik kan zeggen over de Galaxy S22, die Liet me achter met batterijangst Op lange dagen zonder stopcontact.

Kleine Android-telefoons zoals Galaxy S23 en Galaxy S22 Het kan moeilijk zijn om eraan te komen, daarom ben ik blij dat Samsung deze oplossing heeft gemaakt voor zijn 6,1-inch vlaggenschiptelefoon.

De grotere batterij van de Galaxy S23 maakt een verschil

De Galaxy S23 heeft een grotere batterij dan zijn voorganger.

Lisa Eadicicco/CNET

Samsung De batterijcapaciteit van de Galaxy S23 is met 200 mAh toegenomen in vergelijking met de Galaxy S22. De nieuwe telefoon heeft een batterijcapaciteit van 3.900 mAh, terwijl het toestel van vorig jaar een capaciteit had van 3.700 mAh. Maar dit is niet de enige factor die de levensduur van de batterij beïnvloedt.

De Galaxy S23-familie werkt aan een versie Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 Specifiek geoptimaliseerd voor de Galaxy S23-serie. Samsung zegt dat deze nieuwe processor zorgt voor een betere energie-efficiëntie, wat bijdraagt ​​aan het verlengen van de batterijduur van de telefoon.

Zelfs na wat tijd met de Galaxy S23 te hebben doorgebracht, zijn deze veranderingen merkbaar. De batterij van de Galaxy S22 zakt na een lange dag op kantoor soms rond 21.00 uur in de jaren 30 of 40. Ik moest zelfs een keer de oplader van een collega lenen terwijl ik een hele dag werkevenement bijwoonde, omdat ik bang was dat ik de avond niet zou halen. (Meestal schakel ik het altijd-aan-display uit en stel ik de vernieuwingsfrequentie in op Standaard in plaats van Adaptief).

Gelukkig is mijn ervaring met de Galaxy S23 tot nu toe heel anders. Ik had nog steeds 64% van mijn batterij over om 12:36 uur op een recente zondag toen ik die ochtend om 10 uur de telefoon van de oplader haalde. Het is echter belangrijk op te merken dat ik mijn telefoon die middag niet veel heb gebruikt. Ik bracht een groot deel van de dag tijd door met mijn gezin, dus ik hield mijn telefoon meestal in mijn zak en nam hem alleen mee om af en toe mijn berichten te checken of een foto te maken.

video: Galaxy S23 en S23 Plus review: praktische maar veelbelovende upgrades

Maar zelfs op een drukke dag heeft de Galaxy S23 nog steeds meer batterij over dan de Galaxy S22 waarschijnlijk heeft. Na een dag benchmarks draaien, talloze foto’s maken, video’s opnemen en YouTube-video’s streamen als onderdeel van mijn beoordelingstest, had ik om 21.45 uur nog steeds 46% van mijn batterij over, wat niet slecht is als je bedenkt dat de Galaxy S22.Soms was er rond 21.00 uur nog 30-40% van de batterij over nadat de telefoon de hele dag intensief was gebruikt. Ik heb ook de adaptieve vernieuwingsfrequentie-instelling ingeschakeld gelaten voor het grootste deel van de tijd dat ik met de Galaxy S23 doorbracht.

Voor aanvullende batterijtesten werd elke telefoon onderworpen aan een stresstest van 45 minuten en een batterijverbruikstest van drie uur. Tijdens de test van 45 minuten heb ik continu YouTube-video’s gestreamd, een videogesprek gevoerd, mobiele games gespeeld en door feeds van sociale media gescrolld om te zien hoeveel impact deze dagelijkse taken zouden hebben op de batterij van elke telefoon. Voor de test van drie uur streamde ik YouTube met de schermhelderheid ingesteld op 100% en controleerde ik het batterijpercentage een keer per uur om te zien hoeveel het leegliep.

Het is niet verrassend dat de Galaxy S23 in beide tests beter presteerde dan de Galaxy S22, zoals je kunt zien in onderstaande tabellen.

Galaxy S23 versus Galaxy S22 Test van 45 minuten

Galaxy S23

91%

Galaxy S22

89%

Galaxy S23 vs. Galaxy S22 test van 3 uur

1 uur

twee uur

3 uur

Galaxy S23

95%

88%

81%

Galaxy S22

91%

81%

71%

Het is belangrijk om te onthouden dat de levensduur van de batterij altijd zal variëren, afhankelijk van hoe u uw apparaat gebruikt. Factoren zoals de helderheid van het scherm en het soort apps dat u gebruikt, hebben invloed op de levensduur van de batterij, dus uw ervaring weerspiegelt mogelijk niet direct de mijne. Hoewel ik bijvoorbeeld soms moeite had om een ​​hele dag door te komen met de Galaxy S22, kon ik om 21.00 uur ongeveer 60-70% van mijn batterij besparen door het altijd-aan-scherm uit te zetten op dagen waarop hij het meeste doorbrengt. thuis.

Hoe u een maximale levensduur van de batterij van uw Galaxy S22 kunt krijgen

Galaxy S22.

Lisa Eadicicco/CNET

Als je een Galaxy S22 bezit en worstelt met de levensduur van de batterij, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om de levensduur van je apparaat te maximaliseren. Probeer eerst de helderheid van het scherm te verlagen door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen om toegang te krijgen tot het menu met snelle instellingen van je telefoon.

U moet er ook voor zorgen dat de adaptieve helderheidsinstelling is uitgeschakeld om te voorkomen dat uw telefoon de helderheid automatisch verhoogt wanneer dat nodig is. Hoewel dat onder normale omstandigheden een handige functie kan zijn, wilt u misschien niet de helderheid verhogen als u probeert de batterij te sparen. Open het menu Instellingen van de Galaxy S22, kies de optie Weergave en zorg ervoor dat de schakelaar naast Adaptieve helderheid is uitgeschakeld.

Het is ook een goed idee om te proberen de adaptieve vernieuwingsfrequentie en altijd-aan-beeldscherminstellingen uit te schakelen als u de levensduur van de batterij probeert te verlengen, die u kunt schakelen in het instellingenmenu.

Samsung-apparaten hebben een energiebesparende modus die bepaalde instellingen uitschakelt om de batterij langer mee te laten gaan. Open het menu Instellingen, selecteer de optie Batterij- en apparaatonderhoud en tik op Batterij om deze te openen. Vanuit dit batterijmenu kun je ook het batterijgebruik beperken voor apps die je niet vaak gebruikt.

Als dit niet genoeg is, kunt u proberen te kopen Draagbare oplader of powerbank Om uw apparaat onderweg van stroom te voorzien.

Met zijn nieuwe prijskaartje van $ 700 is de Galaxy S22 een verleidelijke optie naast de Galaxy S23 van $ 800. Vergeet niet dat u wat batterijduur opoffert om die lagere prijs te krijgen.