April 21, 2024

Frimpong wil niet voor Ghana of Engeland spelen: ‘Nederland is mijn land’

Frimpong wil niet voor Ghana of Engeland spelen: ‘Nederland is mijn land’

Bayer Leverkusen-ster Jeremy Frimpong heeft herhaald dat hij alleen geïnteresseerd is in het vertegenwoordigen van Nederland op internationaal niveau.

Frimpong maakte deel uit van de Nederlandse selectie voor het WK, maar debuteerde niet, waardoor hij alsnog geselecteerd kon worden als hij voor Engeland en Ghana kiest.

Frimpong maakt echter deel uit van de voorlopige selectie van Ronald Koeman voor de komende wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar en Denzel Dumfries heeft een grote kans om te spelen aangezien hij geschorst was voor de eerste wedstrijd.

In een gesprek met ELF Voetbal zei Frimpong over zijn vermogen om het op te nemen tegen Frankrijk: “Is Denzel geschorst? Ik dacht dat die straf ook van toepassing zou zijn op het volgende WK. Ik moet hard werken om daar terug te komen. Ook hoop ik het vertrouwen van de nieuwe bondscoach te winnen. Op het WK steunde ik Frankrijk in de finale. De mooiste finale die ik ooit heb gezien. Frankrijk heeft geweldige spelers en Parijs voelt voor mij als mijn tweede stad. Ik hou van die plek.”

Gevraagd of hij zijn internationale loyaliteit kon veranderen, was Frimbang onvermurwbaar: “Niemand kan het iets schelen. Ik ben geboren in Nederland. Nederland is mijn land. Ik heb nooit getwijfeld aan mijn keuze. Van Engeland heb ik niets gehoord, alleen Ghana kwam ter sprake toen ik in de voorselectie van Oranje zat. De KNVB stond in het begin.