May 17, 2024

Frankrijk en Argentinië hebben een strafschoppenserie nodig om een ​​spannende WK-finale voor mannen te beslissen

Frankrijk en Argentinië krijgen strafschoppen na een 3-3 gelijkspel na extra tijd in de finale van het WK voor mannen op zondag in Doha, Qatar.

Kylian Mbappé en Lionel Messi scoorden allebei in de tweede helft van de extra tijd voor hun team.

In de eerste helft opende de Argentijn Messi de score met een strafschop in de 23e minuut, na een overtreding op zijn collega Angel Di Maria. Dertien minuten later voltooide Di Maria, die eerder in het toernooi was teruggekeerd van een blessure, een vloeiende teambeweging met een behendige tik van Messi.

Mbappé scoorde twee doelpunten met een tussenpoos van 97 seconden in de tweede helft, waardoor het Franse team in de tweede helft op een 2-2 gelijkspel kwam.

Het was Messi’s twaalfde doelpunt in de WK-finale. De ster maakte een record 26e WK-optreden en brak daarmee de gelijke stand met de Duitse ster Lothar Matthaus.

Messi’s optredens zijn verdeeld over vijf World Cups, te beginnen in 2006. Hij heeft in totaal 11 doelpunten gemaakt, waarmee hij op de zesde plaats staat op de lijst aller tijden. Messi zei dat dit waarschijnlijk zijn laatste WK is.

De Franse aanvaller Kylian Mbappe vierde feest na het scoren van het tweede doelpunt van het team tijdens de laatste wedstrijd van de FIFA Wereldbeker Qatar 2022 voor heren tussen Argentinië en Frankrijk in het Lusail Stadium op zondag in de Qatarese stad Lusail. (Katherine Ivel / Getty-afbeeldingen)

WK-selecties

Argentinië: Emiliano Martínez; Nahuel Molina, Christian Romero, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico; Angel Di Maria, Rodrigo De Paul, Enzo Fernandez, Alexis McAllister; Julian Alvarez en Lionel Messi.

Frankrijk: Hugo Lloris; Jules Conde, Raphael Varane, Dayot Upamecano, Theo Hernandez; Aurelien Choameni, Antoine Griezmann, Adrien Rabiot; Ousmane Dembélé, Kylian Mbappé, Olivier Giroud.