July 25, 2024

Five Nights at Freddy Creator’s Retirement te midden van controverse

Five Nights at Freddy Creator’s Retirement te midden van controverse

De griezelige geanimeerde Freddy Fazbear zit in een donkere kamer.

foto: ScottGames Studios / Staalwol

Scott Cawthon, de onafhankelijke ontwikkelaar die bekend staat als Innovator Vijf nachten bij Freddy’s serie heeft aankondigen Zijn pensionering van professionele game-ontwikkeling.

“Ik heb een gezegende, bevredigende en rijke carrière gehad”, schreef Cawthon op zijn persoonlijke website. “Hij heeft me grote vriendelijkheid getoond en ik heb geprobeerd om in ruil daarvoor grote vriendelijkheid te tonen. Ik heb geprobeerd een aantal goede games te maken (laat het debat maar komen) en heb gezien hoe een fanbase is ontstaan ​​die misschien wel de meest creatieve en getalenteerde is.” op de planeet.”

Maar hier op de zevende verjaardag van de trailer voor de eerste game, waar ik me realiseer dat ik halverwege de dertig was toen ik de serie maakte en nu bijna halverwege de veertig ben, besef ik dat ik veel dingen mis die ik had eerder op moeten focussen Vijf nachten bij Freddy’s Het werd een succes,” vervolgde Cawthon. “Ik mis het maken van games voor mijn kinderen, ik mis het om het gewoon voor de lol te doen, en ik mis het maken van RPG’s, ook al vermom ik het. Dit alles betekent dat ik met pensioen ga.”

Dit betekent niet het einde Vijf nachten bij Freddy’s, echter, aangezien Cawthon van plan is een andere persoon te selecteren om toezicht te houden op het ‘beheer van de show’. Een nieuwe batch in een langlopende serie, Five Nights at Freddy’s: een inbreuk op de beveiliging, die naar verwachting later dit jaar wordt uitgebracht, en een film is in productie bij Blumhouse.

Cawthon onlangs ik ben neergeschoten afstand financiële administratie Daaruit bleek dat hij al een aantal jaren donaties deed aan controversiële Amerikaanse politici, waaronder voormalig president Donald Trump en senaatsleider Mitch McConnell. Cawthon reageerde op de publieke reactie door zijn overtuigingen opnieuw te bevestigen en tegelijkertijd te beweren dat hij dol is op LGBTQ+-leden van zijn fanbase, ondanks het steunen van machtige mensen die er alles aan deden om hen kwaad te doen.

Ik ben een republikein. Ik ben een Christen. Ik ben pro-life. Ik geloof in God Cawthon Geplaatst in Reddit-thread nu gesloten. “Ik geloof ook in gelijkheid, wetenschap en gezond verstand. Ondanks wat sommigen misschien zeggen, kunnen al deze dingen samengaan. Dit is geen verontschuldiging of een belofte van verandering, het is zoals het altijd is geweest.”

Sinds de advertentie van Cawthon live ging, staan ​​sociale media vol met berichten van waardering voor zijn werk. hashtag # Dank u Momenteel in de top drie van trending topics op Twitter in de Verenigde Staten.