May 1, 2024

FIH Pro League: Nederlandse vrouwen gaan door met overwinning op China, terwijl Australië de VS verslaat

Titelverdediger Nederland voegde opnieuw een overwinning toe aan hun lijst, terwijl Australië dinsdag de Verenigde Staten domineerde in de Women's Professional Hockey League in de Kalinga Arena.

Maar het Nederlandse team stond onder grote druk van het Chinese team, dat zich voortdurend verbetert, om een ​​3-1 overwinning te behalen. In de tweede wedstrijd van de dag domineerde Australië de Verenigde Staten en versloeg de Amerikanen met 3-0 om terug te keren naar de overwinning.

Nederland had het moeilijk in de eerste helft, maar vond het ritme om het uitstekende Chinese team te verslaan. Beide teams hadden de hele wedstrijd kansen om te scoren, maar China had spijt van de gemiste kansen nadat het in de eerste helft zijn plannen briljant had uitgevoerd om herhaaldelijk tot in het midden van het Nederlandse kanaal door te dringen, maar het schot stelde het teleur.

Maar Zhong Jiaqi wist China in het tweede kwart op voorsprong te zetten, maar ze tikte de bal vakkundig van haar achterste stick voor de doelman. Maar Frikie Moyes maakte gelijk voor het Nederlands elftal, want ze draaide met haar achterstick en leverde een perfecte slag af. Maren Finn zette Nederland na 25 minuten op voorsprong toen ze de bal langs haar heen passeerde en deze met gemak in het net schoot. Hoewel China positief hockey bleef spelen, stonden ze bij rust met 2-1 achter.

Nederland verstevigde de grip op het middenveld in de tweede helft en kreeg meer controle, waardoor Moyes een voorsprong van twee doelpunten kreeg nadat ze haar ongecontroleerd over de bovenkant van de cirkel had laten rennen voordat ze haar schot in het net schoot. Oranje kreeg geen strafkansen, maar verzuimde daarna uit drie eigen doelpunten te scoren.

Australië overweldigde de Verenigde Staten volledig in de eerste helft van de wedstrijd, die eindigde in een 3-0 overwinning, en Tatum Stewart zette hen in het eerste kwart op voorsprong met een krachtig schot. Stephanie Kershaw breidde die voorsprong uit in het tweede kwart en vocht voor balbezit tegen een groot aantal verdedigers voordat ze met een zuiver schot een 2-0 voorsprong nam tijdens de rust.

De Verenigde Staten waren beter in de tweede helft, maar Australië scoorde het derde doelpunt nadat Grace Stewart een uitstekende afbuiging over haar hoofd maakte toen ze over de doelman heen bewoog. De Hockeyroos zetten zichzelf in het laatste kwart onder druk door één groene kaart en twee gele kaarten te pakken, en met nog zeven minuten te gaan waren er nog negen man en wachtte een strafschop, maar de VS slaagden er niet in om enig voordeel op te bouwen toen de klok tikte. omlaag.