Femke Boll: De Nederlandse ster vestigt in twee weken tijd het tweede wereldrecord op de 400 meter indoor

Jane Barlow/Persvereniging/AP

Femke Bol viert het vestigen van opnieuw een wereldrecord op de IAAF Wereldkampioenschappen Indoor.

CNN

Nederlandse baanster Femke Paul Ze zette haar gouden jaar zaterdag voort en brak haar eigen wereldrecord op de 400 meter indoor op de Wereldkampioenschappen Atletiek Indoorkampioenschappen in Glasgow, Schotland.

Nadat hij het grootste deel van de race aan de leiding had gestaan, sprintte de 24-jarige over de finish en noteerde een tijd van 49,17 seconden, bijna een seconde voorsprong op landgenoot Leke Claver op de tweede plaats. De Amerikaan Alexis Holmes pakte de derde plaats met een persoonlijke tijd van 50,25 seconden.

Paul's tijd brak ook het wereldrecord van 49,24 seconden, dat ze twee weken geleden op de Nederlandse Nationale Kampioenschappen vestigde, evenals het kampioenschapsrecord van 50,06 seconden, behaald door de Rus Olesya Krasnomovets-Vorcheva in 2006.

“Ik wist dat ik een hele goede race nodig had om dit goud te winnen,” zei Paul achteraf, volgens wat werd gerapporteerd door de Britse krant “Daily Mail”. “Ik wist dat ik snel moest openen, en als je eenmaal snel opent, heb je om door te gaan, want je gaat toch dood.” Olympische Spelen Officiële website.

“Het is ook geweldig dat we weer een wereldrecord hebben. Ik hoopte op de 49ers… mijn coach dacht dat ik het kon, maar ik wilde heel graag goud.

Femke Bol finishte bijna een seconde voorsprong op haar concurrenten.

Met nog minder dan vijf maanden te gaan tot de Olympische Spelen in Parijs bevestigt dit resultaat de status van Paul als een van de grootste atletieksterren op weg naar de Spelen.

Ze is even bedreven in horden als op het vlakke en is de huidige wereldkampioen op zowel de 400 meter horden als de 4×400 meter estafette. Vorig jaar brak ik 41 jaar oud wereldrecord op de 400 meter indoor en bezit momenteel vier van de zes snelste tijden in de geschiedenis van het evenement.

Het is bijna ongekend om zo'n succes te behalen in beide disciplines. Op de Europese kampioenschappen van 2022 werd Ball de eerste vrouw ooit die de 400 en 400 meter horden won op een groot kampioenschap.

“Dit is geweldig omdat ik al vier weken geen hindernissen heb overschreden en het geeft me vertrouwen”, voegde ze eraan toe na de race van zaterdag. Wereld Atletiek. “En om dit met Leckie te hebben, is het goed voor onze sport en ons team.”