April 26, 2024

Eriksen scoort in emotionele terugkeer naar Barkin Stadium

KOPENHAGEN, Denemarken (AFP) – Christian Eriksen vierde dinsdag zijn emotionele terugkeer in het Barken Stadium met een fantastisch doelpunt toen de spelmaker Denemarken naar een 3-0 overwinning leidde op Servië op hetzelfde terrein in Kopenhagen, waar hij negen maanden geleden een hartstilstand kreeg. .

Dit was Eriksens eerste Barkin-optreden sinds zijn bijna fatale ineenstorting Daar werd hij tijdens een wedstrijd tegen Finland in het EK hartelijk ontvangen door de fans terwijl hij het Deense nationale team naar de vriendschappelijke wedstrijd leidde. De Servische aanvoerder Dusan Tadic omhelsde hem hartelijk voor de aftrap.

Het grootste gejuich van de avond kwam echter in de 58e minuut, nadat Eriksen met zijn rechtervoet naar binnen sneed en een schot vanaf de rand van het gebied binnenhaalde. Hij rende met zijn gebalde vuist naar de menigte en gleed ter viering op zijn knieën.

Hij kreeg een staande ovatie toen hij in de 80e minuut werd gewisseld en natuurlijk werd hij een paar minuten later uitgeroepen tot Man of the Match – onder gejuich van het publiek.

Eriksen kwam als invaller in de eerste helft en maakte zaterdag een doelpunt tegen Nederland in zijn eerste optreden bij Denemarken sinds zijn ineenstorting. Hij is teruggekeerd naar het voetballen met Brentford in de Premier League nadat hij was uitgerust met een implanteerbare defibrillator.

Joachim Mohl en Jesper Lindstrom maakten ook een doelpunt voor Denemarken tegen Servië in een wedstrijd tussen de teams die aan het eind van het jaar naar het WK in Qatar gaan.

Op een avond vol vriendschappelijke wedstrijden speelt Italië hun eerste wedstrijd sinds ze de WK-kwalificatiewedstrijden hebben gemist toen ze Turkije bezochten, terwijl ook de Europese mogendheden Frankrijk, Spanje, Engeland, België en Duitsland deelnemen.