February 23, 2024

Ellie Kemper verontschuldigt zich voor deelname aan controversiële schoonheidswedstrijd als tiener

Actrice Ellie Kemper Ze verontschuldigt zich voor haar deelname aan rookie ball als tiener, die onlangs werd bekritiseerd vanwege de controversiële geschiedenis van de organisatie.

Kimber werd gekroond tot “Koningin van Liefde en Schoonheid” in De gesluierde profeet van het bal in 1999. De organisatie heeft haar hoofdkantoor in Missouri en werd in 1878 opgericht door voormalige Zuidelijke officieren.

Kimber ging maandag in op de controverse in een Instagram-bericht.

“Toen ik 19 was, besloot ik om deel te nemen aan het jeugdvoetbal in mijn geboorteplaats”, begon ze. “De eeuwenoude organisatie die het jeugdbal organiseerde, had ongetwijfeld een racistisch, seksistisch en elitair verleden. Ik was toen niet bekend met geschiedenis, maar onwetendheid is geen excuus. Ik was oud genoeg om mezelf te onderwijzen voordat ik erbij betrokken raakte. Ik heb botweg aan de kaak gesteld en veroordeeld, ik verwerp blanke suprematie. “Tegelijkertijd erken ik dat ik vanwege mijn ras en mijn privileges de begunstigde ben van een systeem dat ongelijke rechtvaardigheid en ongelijke beloningen reguleert.”

Kemper voegde toe: “Ik geloof sterk in de waarden van vriendelijkheid, integriteit en inclusie. Ik probeer mijn leven te leven volgens deze waarden. Als mijn ervaring aangeeft dat organisaties en instellingen met een verleden die niet aan deze overtuigingen voldoen, moeten worden verantwoordelijk gehouden, dan moet ik deze ervaring vanuit een positief perspectief zien.” “.

Dezelfde organisatie heeft vorige week een eigen verklaring uitgegeven waarin stond: “Onze organisatie gelooft in en bevordert inclusie, diversiteit en gelijkheid in deze regio. We wijzen racisme volledig af en zijn nooit geassocieerd met of geassocieerd met een organisatie die in deze overtuigingen gelooft .”