April 28, 2024

Ekaterina Alexandrova en Sara Sorribes Tormo gaan door naar de vloertennisfinale in Cleveland

CLEVELAND (AFP) – De Russische vierde reekshoofd Ekaterina Alexandrova heeft de laatste vier wedstrijden van de tweede set gewonnen en daarmee haar 7-5 6-2 overwinning op de Chinese Lin Zhuo in de halve finales van het tennistoernooi van vrijdag voltooid.

Alexandrova, nummer 22 van de wereld, behield haar service in haar laatste vijf kansen, terwijl Zhou op de 48e plaats in de eerste set op 5-5 gelijk kwam. Ze werd tijdens de 81 minuten durende wedstrijd twee keer naar het breakpoint geduwd en verloor er één.

“Het is altijd geweldig om de finale te bereiken, en om het in Cleveland te doen is geweldig omdat ik hier altijd graag speel”, zei Alexandrova, die aan alle drie de WTA-toernooien in het Nautica Entertainment Complex heeft deelgenomen.

“Sommige dingen zijn gelukt, andere niet, maar ik ben erg blij met mijn spel. Het was een heel goede wedstrijd.”

Sara Sorribes Tormo uit Spanje, die een gelukkige verliezer heeft in het veld met 32 ​​spelers, zal zaterdag Alexandrova ontmoeten in de kampioenswedstrijd.

Sorribes Tormo uit de 95e reekshoofd versloeg de Duitse Tatjana Maria uit de 49e reeks met 6-4, 6-3 in de tweede halve finale in 1 uur en 53 minuten – met schoten rechtstreeks vanaf de basislijn.

Alexandrova, het enige zaad dat verder komt dan de kwartfinales, streeft dit jaar naar haar tweede titel na het winnen van de Lipima Open in Nederland. Sorribes Tormo’s enige kroonevenement in het enkelspel van 2021 vond plaats in Guadalajara, Mexico.