July 25, 2024

Eerste winnaar uitlichten: Talon Grixpur |  ATP-tour

Eerste winnaar uitlichten: Talon Grixpur | ATP-tour

griekse klauw Het nieuwe jaar is op de best mogelijke manier begonnen. De 26-jarige liet de hele week slechts één set vallen op weg naar zijn eerste Tour-titel op Tata Open Maharashtra in Poona, India. In de kampioenswedstrijd sprong de Nederlander uit een set om de Fransman te verslaan Benjamin Ponzi 4-6, 7-5, 6-3.

ATPTour.com had een ontmoeting met nummer 61 van de Pepperstone ATP Live Rankings ter wereld om de sportieve achtergrond van zijn familie, zijn uitstekende staat van dienst in Challenge Tour Finals en hoe hij zijn doorbraak zal vieren, te bespreken.

Misschien vind je dit ook leuk: Griekspoor claimt eerste ATP Tour-titel in Pune

Wat betekent het winnen van je eerste ATP Tour-titel voor jou?
Dit betekent alles voor mij. Het is iets waar je van droomt en waar je naartoe werkt. Er zijn zoveel mensen bij betrokken, mijn familie, mijn broers en zussen, en dat betekent alles voor mij. Om dit ook voor hen te doen, betekent de wereld voor mij, ik zou niet gelukkiger kunnen zijn.

Als je na het laagseizoen, je eerste evenement van 2023, meedoet aan dit evenement, hoe denk je dan over je kansen om het seizoen als kampioen af ​​te sluiten en de trofee in de wacht te slepen?
Je weet na het seizoen nooit hoe je gaat spelen. In de vakantieperiode heb ik thuis keihard gewerkt. Ik speelde goed op training, maar je weet nooit hoe het in wedstrijden zal zijn. Ik kwam vroeg naar Pune, had vijf of zes trainingsdagen en ik denk dat dat me veel heeft geholpen.

Het was je eerste ATP-finale, maar vorig jaar stond je met 8-0 in de finale op ATP Tour-niveau. Was dit veel anders dan die vorige wedstrijden?
Ik had een goed Challenge Tour-record in de finale, dus ik zou zeggen dat ik weet hoe ik door moet spelen naar de finale. Het is zwaar, het is een strijd om elk punt en er is meer druk dan normaal, vooral mijn eerste ATP Tour-finale. Het was niet makkelijk, maar ik denk dat ik er goed mee om ben gegaan. Misschien hebben deze Challenger Finals me geholpen om het hoofd koel te houden en te weten wat ik moet doen in de finale.

Nog voordat ik de finale bereikte, schreef ik hier zij aan zij geschiedenis Boetiek van de Zandschulp Als eerste Nederlandse spelers die sinds 2004 de halve finale bereikten in hetzelfde ATP Tour-evenement. Wat betekent het voor jou om Nederland met zo’n succes te vertegenwoordigen?
Dit betekent veel om goed te doen voor het Nederlandse tennis. Met Phuket en mij gaat het goed, dan met Tim [Van Rijthoven] Hij won het ATP-evenement in Nederland [in 2022]We hebben dus een goede groep jongens. We hebben het vorig jaar heel goed gedaan in de Davis Cup. We ondersteunen elkaar en maken elkaar beter, en dit is belangrijk voor ons. Hopelijk volgen er nog meer prijzen.

Hoe heeft het opgroeien in een grote sportfamilie je geholpen om te komen waar je nu bent op de ATP Tour?
Het hielp enorm om een ​​sportief gezin te hebben, vooral met twee oudere broers die ook tennissen. Ze hebben altijd naar ze moeten kijken, ze zijn vijf jaar ouder en tot een bepaalde leeftijd zijn ze altijd beter geweest dan ik. Ik heb altijd met ze getraind, met ze gereisd, die atletische achtergrond betekent veel. Moge mijn familie net zo gelukkig zijn als ik op dit moment.

Je vader is een voormalig motorcrosser en je bent een grote fan van de Formule 1… Je zei zelfs dat als je geen tennisser was, je F1-coureur wilde worden. Wat zijn de overeenkomsten tussen de twee sporten?
Ik ben een grote Formule 1-fan, maar ik denk dat ik op dit moment blij ben dat ik tennisser ben. Ik hou van de concurrentie die jongens hebben, vooral nu we Max Verstappen in Nederland hebben, hij is waarschijnlijk onze grootste sportheld. Ik denk dat je in beide sporten tot het uiterste moet gaan.

Ik ben deze week erg gefocust op het veld. Hoe verhoudt jouw personage buiten het veld zich tot wat we tussen de regels zien?
Focus en houding waren goed deze week. Ik heb mezelf gepusht en er veel tijd in gestoken tijdens de vakantieperiode, het lijkt zijn vruchten af ​​te werpen. Buiten het veld ben ik meer een grappenmaker en niet erg stil. Ik hou van praten en ben eigenlijk goed met iedereen. Misschien ben ik een ander persoon tussen de lijnen op en buiten het veld, maar ik geniet van beide delen.

Met welke van je beste vrienden of spelers ga je graag om op tournee?
Nederlandse mannen. Het zijn er niet veel, maar we brengen veel tijd samen door. We trainen voornamelijk elke dag samen thuis als we daar zijn. Het helpt ons enorm om deze jongens in de buurt te hebben, om het goed te doen, vooral de laatste anderhalf jaar. Het voelt goed.

Wanneer begon je voor het eerst te dromen van het winnen van titels op de ATP Tour?
Je droomt er altijd van om te winnen [titles]. Maar in 2021, als ik acht Challenger-titels heb, dacht ik dat het op dat moment realistisch werd om te dromen van het winnen van een ATP-titel. Het was mijn doel voor het jaar, maar ik had nooit gedacht dat ik het op 7 januari zou halen, dat is te gek. Ik ben blij dat vandaag de droom is uitgekomen.

Hoe ga je dit belangrijke moment in je carrière vieren?
Nou, ik heb een lange reis voor de boeg naar Melbourne. Met mijn coach gaan we zeker wat drinken en lekker eten, misschien op het vliegveld. Op dit moment kan het me echt niet schelen, ik ben echt gelukkig. Misschien lekker uit eten in Melbourne en het daar vieren.