June 15, 2024

Een huis met uitzicht, Gelderland, Holland

Een huis met uitzicht, Gelderland, Holland

Een huis met uitzicht, Kulmborg House, Gelderland, Holland, Dutch Architecture Development, Holland News

13 augustus 2023

Ontwerp: Arthur Stephen Nuss

Locatie: Kulmborg, provincie Gelderland, Nederland

Foto’s: Jan van Gronedal

Een huis met uitzicht, Holland

“De realisatie van onze schuurwoning is een bevlogen wederkerigheid tussen mijn zelf gerealiseerde visie en de creativiteit van de wereldarchitecten Thomas Peranek en Arthur Nuss”, zegt eigenaar en bouwer Bram van de Waal over zijn schuurwoning in de nieuwe wijk Culmborg.

Woning met uitzicht Gelderland Holland

“Het was onze wens om een ​​open en volledig naar buiten gerichte schuurwoning te bouwen, gecentreerd op de eerste verdieping, met een sfeervolle vide en een ruime kinderspeelplaats. de voorgevel, maar voor de ingesloten overstekken, de kracht van het schuurhuis wekte de indruk. “Arthur Nuss voelde precies aan wat we wilden. Het was zijn creativiteit bij het kiezen van de architecten die indruk op ons maakten”, zegt Bram van de Waal.

Huiszicht Holland

Nieuwe Parijse wijk

Parijsch is een karaktervolle buurt, met een verscheidenheid aan aantrekkelijke buurten. Een van die buurten is gemaakt door negen architecten in de Fie Sijbrandstraat. Kopers hadden meerdere kavels en konden eenmaal gekocht kiezen uit vier door de gemeente geselecteerde architecten. Hierdoor ontstond een zeer gemengd woongebied waarin iedere koper zich zijn eigen woonomgeving voelde.

Natuurlijke uitstraling

“We hebben gekozen voor een loodshuis vanwege de natuurlijke uitstraling en moderne eenvoudige houtskeletbouw. ​​Natuurlijk wilde ik als timmerman het huis volledig met de hand bouwen en speelden traditionele methoden een belangrijke rol. Als je het zelf bouwt, gaat de tijd is geen doorslaggevende factor in de bouwkosten. Constructie Het slokte al mijn vrije tijd op. Het gaf me de mogelijkheid om details toe te voegen die je vanuit kostenoogpunt niet zou realiseren. Bram noemt bijvoorbeeld het dunne houten balkenplafond in de zitkamer. “Die slanke profielen zijn gesneden uit balken van 25 x 25 cm breed. Ik plande en schuurde.

Ook bij de materiaalkeuze speelde de houtkennis van Brahm een ​​belangrijke rol. Zo is de buitengevel gemaakt van Akoya, een snelgroeiende boom die duurzaam wordt gemodificeerd uit productiebossen, die na het kappen wordt geacetyleerd met azijnzuur zodat het hout voldoet aan 1e duurzaamheid.

Een huis met uitzicht Gelderland Huiszicht Nederland

Goed gesloten deksel

Bij het naderen van de woning springt de verzonken houten gevel met grote overstekken in het oog en trekt de gevel met zijn massieve uitstraling alle aandacht van de straat. Tot aan de kruin zijn kamerhoge glazen schuifdeuren aan de gevel afgewerkt met slanke houten kozijnen. De transparantie van de gevel zorgt voor een vide op de eerste verdieping en een panoramisch zicht op de speelruimte.

MuseumArnhem, Nederland

Keuken/zolder die dienst doet als vergaderruimte
De vide aan de voorzijde van de woning vormt de centrale hub waar de woning omheen draait. Het zorgt niet alleen voor ruimtelijkheid, maar laat ook daglicht tot diep in de woning doordringen, zodat bewoners de hele dag optimaal kunnen genieten van de zon en het daglicht.

Een ruime plek om gezellig bij elkaar te zitten

Aan een zespersoons eettafel van Bram zegt hij: “Dit is wat we wilden. Een ruime plek waar we met het hele gezin kunnen rondhangen, maar toch contact kunnen houden met de kinderen terwijl ze op de grond spelen. Alleen een glazen beschermwand scheidt het van de vide.

Multiplex wand en plafond

Ook in de vide met triplex die doorloopt van de muur tot aan het plafond ontstaat een bijzonder effect. Door op de eerste verdieping de wand te bekleden met multiplex ontstaat er een verbinding tussen de begane grond en de bovenverdieping waardoor er een sterke eenheid ontstaat. Door de trap naar de eerste verdieping uit te voeren in hetzelfde lichtgekleurde hout als triplex, voel je de eenheid tussen de details.

De open houten trap wordt ondersteund door een stalen rail, die tevens dienst doet als leuning, maar door zijn kokervorm eenvoudig omgebouwd kan worden tot boekenkast. De lichten boven en rond de trap zijn nauwelijks zichtbaar. Het voegt een significant effect toe aan de ruimte, waardoor hun sfeerverlichting ‘s nachts een veilige gids is en de sfeer in de ruimte verbetert. De vloerafwerking is een grijze micrograin die in balans is met de zichtbare houten elementen.

Keuken/zolder die dienst doet als vergaderruimte

De leegte loopt door tot aan de rand van de keuken, waardoor deze een lichte en open ruimte krijgt, met kleuren die passen bij de vloer en natuurlijk hout. Het kookeiland en de muur vormen samen een icoon, want hier begint de verdieping erboven, ondersteund door stalen balken om het beeld van openheid en transparantie in detail voort te zetten.

Brede vensterbanken. Een bijzonder detail in de keuken en zitkamer zijn de vensterbanken, die bij de overgang van buiten naar binnen op een speelse manier kunnen worden gebruikt als zitgelegenheid als verzonken kozijnen.

Woning met uitzicht Gelderland Holland

wachtkamer

Aan de achterzijde van de begane grond bevindt zich een zithoek, waardoor een comfortabele sfeerruimte ontstaat waar het hele gezin kan verblijven. Het verlengen van de buitenmuur had een positieve invloed op de grootte en vorm van de kamer. Ook hier kamerhoge schuifdeuren.

We keren terug naar de hal met toegang tot twee slaapkamers en een badkamer. De badkamer beneden is zeer ruim en rolstoeltoegankelijk. Hier zijn twee zijwanden bekleed met grijze tegels van 60×30 cm. De achterwand van de douche is voorzien van groen/bruine tegels met een visgraatpatroon, zichtbaar vanuit de keuken, waardoor een kunstachtig frame ontstaat met licht dat weerkaatst op het patroon van het dakraam erboven. U komt het gebouw binnen in een kleine rolstoeltoegankelijke entree die leidt naar de keuken en het woongedeelte.

de grond Het meest bijzondere detail op de eerste verdieping is de prachtige plywood wand, die is omgetoverd tot klimwand, een fantastisch speelelement voor kinderen, maar ook een functioneel pad naar het zolderraam in de nok van het dak. De open vloer is extra breed zodat kinderen meer kunnen spelen. De houten vloer wordt onderbroken door een glazen plafondraam voor een speelse interactie met de bodem. De achtergevel met grote glaspartijen biedt een royaal zicht op de omgeving. ‘Daar’, zegt Bram, wijzend naar het silhouet van een huis links: ‘daar is het huis van mijn ouders zichtbaar.”

Milieuvriendelijke bouwmaterialen

De Schuurwoning is voorzien van drie dakramen en 22 zonnepanelen die zorgen voor een energieneutrale woning, met vloerverwarming en een warmtepomp op de begane grond. De woning heeft 22 cm isolatie, een natuurlijke houtvezelisolatie verwerkt tot een driedimensionale isolatiedeken die koudebruggen voorkomt.

Bram van de Waal staat op het buitenterras en kijkt tevreden rond: “Het is een serieuze klus die elk vrij moment in beslag neemt. Maar dat is allemaal vergeten en nu kijk ik met voldoening naar het eindresultaat, waar de creativiteit van de architect, Arthur Nuss, er niet alleen aantrekkelijk uitziet, maar essentieel was voor de uitvoering van deze schuurwoning. Juist die unieke details maken het verschil.

Een huis met uitzicht Gelderland

Huis met Uitzicht in Gelderland, Holland – Bouwinformatie

Ontwerp: Arthur Stephen Nuss

Projectgrootte: 254 vierkante meter
Terreingrootte: 413 vierkante meter
Gebouwniveaus: 2

Huiszicht Holland

Foto: Jan van Gronedal

Woning met uitzicht, Gelderland, Holland Informatie / Afbeeldingen 130823 ontvangen

Plaats: KulamborgNederland

Arnhemse Gebouwen

Bouwontwerp Arnhem

D Melkfabriek
Formaat: Groep BPD | Studionidots, architecten
D Gebouwen Melkfabriek Arnhem
Afbeelding : Studioninedots|Studiospacious|ZesXZes
D Gebouwen Melkfabriek Arnhem

Arnhems museum
Ontwerp: Benthem Crewel Architecten
Arnhems museum
Beeld van de architect
Arnhems Museumgebouw

Centraal Station Arnhem
Ontwerp: UNStudio met Arup
Station Arnhem
Foto © Ronald Tilleman
Stationsgebouw Arnhem

KunstEen Kunstencluster Arnhem
Ontwerp: NL Architecten
ArtA Kunsten Cluster Arnhem 1
Beeld van de architect
KunstEen Kunstencluster Arnhem

Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal
Ontwerp: Architectenbureau K van Velsen BV, Nederland
Revalidatiecentrum Groot Klimental, Gebouw Arnhem
Foto: Rob DeHart
Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal Arnhem

Architectuur in Nederland

Hedendaagse Nederlandse Architectuur

Nederlandse architectonische ontwerpen – chronologische lijst

Nederlands Architectuurnieuws

Architectuurwandelingen Amsterdam eArchitect

Nederlandse architectuur

Nederlandse gebouwen

Opmerkingen/foto’s hiervoor Een huis met uitzicht, Gelderland, Holland Paginaontvangst ontworpen door Arthur Stephen Nuss