May 21, 2024

Easton Cowan's 5-puntenspel brengt de London Knights naar een Game 1-overwinning op Oshawa-London

Easton Cowan scoorde één keer en voegde vier assists toe toen de London Knights de Oshawa Generals met 8-1 versloegen om de OHL Championship Series 2024 op 9 mei te openen in Budweiser Gardens.

De Londense spits Jacob Julien had een doelpunt en een assist, Sam Dickinson had ook drie assists en Ruslan Gazizov en Oliver Bonk scoorden elk twee keer voor de Knights.

Denver Parkey had een doelpunt en een assist en kreeg de derde ster van de wedstrijd.

Londen leidde de Generals tijdens de rust met 2-0 dankzij een powerplay-goal van Oliver Bonk en een powerplay-goal van Jared Woolley.

Bonk schakelde over van de “bumper” -positie naar het slot in de generaalszone van Jacob Julien en Easton Cowan.

Woolley speelde junior hockey bij Oshawa en scoorde zijn eerste doelpunt van de play-offs na een polsschot vanaf de blauwe lijn. Cowan en Denver Parkey assisteerden bij het doelpunt van Woolley.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Londen breidde hun voorsprong vroeg in de tweede helft uit toen Bonk zich bij de rush voegde en een schot langs Jakob Oster afvuurde voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, slechts 28 seconden na de openingsfaceoff. Cowan behaalde zijn derde punt van de avond tijdens het toneelstuk.

Cowan scoorde vervolgens om 10:23 van de tweede na een mooie set-up van Jacob Julien en Sam Dickinson om de stand op 4-0 te brengen voor de Knights.

Een interferentiestraf op een late treffer van Oshawa-verdediger Zachary Sandow op Kasper Haltunen leverde een Londense powerplay op die leidde tot het doelpunt van Parkey. Parkey nam de spreekwoordelijke aap van zijn rug en schopte hem wijd ter viering toen Parkey zijn eerste doelpunt scoorde sinds de Knights-serie tegen Kitchener Rangers. De Flyers-prospect heeft tijdens het naseizoen op alle mogelijke manieren gepresteerd en staat nu op de achtste plaats in het OHL-playofflogboek.

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt in uw inbox afgeleverd zodra het gebeurt.

Door dat doelpunt werd het 5-0 met nog 1:50 op de klok.

Connor Lockhart van Oshawa maakte een vrije lay-up in de laatste minuut van de periode en zette Rasmus Kumpalainen op die een return pass gaf aan Lockhart voor zijn zevende doelpunt van het 'postseason' en de Knights namen een 5-1 voorsprong bij het ingaan van de derde.

Een hoogspringer van Sam Dickinson die aan de derde periode begon, vond Julian en hij racete naar binnen en scoorde zijn achtste doelpunt van de play-offs na elf seconden.

Ruslan Gazizov scoorde tweemaal in nauwe ontmoetingen en bracht de stand op 8-1 in Londen.

De eerste werd voorbereid door Max McCue en de tweede door Sam O'Reilly.

De Knights versloegen de Generals met 41-25 toen Michael Simpson 24 schoten op doel voor Londen stopte.

Jacob Oster maakte 25 reddingen op 32 Oshawa-schoten. Noah Bender speelde de laatste 18:40 voor de Generals en stopte acht schoten op negen.

De Ridders waren twee-tegen-twee bij het powerplay en drie-tegen-drie bij de penalty kill.

De game had de grootste overwinningsmarge in een OHL Championship Series sinds de Guelph Storm North Bay met 10-1 versloeg in 2014.

Word warm op het juiste moment

Er hing begin december iets in de lucht, zowel in Oshawa als in Londen.

De generaals verdubbelden hun Windsor Spitfire op 9 december en vanaf daar laaide het op. Oshawa had vanaf dat moment tot het einde van de reguliere competitie een record van 31-7-4-1 en verloor slechts vijf wedstrijden in de play-offs.

De Knights lieten een 5-4-beslissing vallen in Sault Ste. Marie op 10 december en ging daarna op een 21-0-2 run. Londen stopte daar niet. De Knights zijn 33-3-3 over hun laatste 39 wedstrijden, en hebben dat tot nu toe gevolgd met een 14-2 score tijdens het 'postseason'.