Duitsland, Nederland vliegen hoog op Euro Hockey Indoor Championship: European Hockey Federation

8 december 2022: Duitsland en Nederland zetten hun indrukwekkende prestaties voort.

Het zorgt ervoor dat ze in uitstekende vorm zijn voor een cruciale ontmoeting tussen de teams op vrijdagochtend, terwijl ze strijden om een ​​van de laatste punten die worden toegekend aan de twee beste finalisten van de groepsfase.

Nederland 2-3 tegen Turkije

Nederland won hun derde reeks met een 3-2 overwinning op Turkije.

De Nederlanders kenden een perfecte start met Leek van Wijk die in de bovenhoek schoot toen Elin van Erck een mooie pass vanaf de rechterlijn gebruikte om het tweede doelpunt van Pam Imhof in de 14e minuut op te zetten.

Maar Turkije toonde een sterke vastberadenheid en hun sterspelers brachten hen voor de rust weer in de wedstrijd, toen Sinem Yalcin een lange bal over de planken gooide naar Fatma Sangul Guldekin, die op briljante wijze eindigde.

Het zorgde voor een spannende tweede helft waarin Turkije met nog zeven minuten te gaan gelijk maakte, met Berihan Cinar die zich een weg baant door het midden om de 2-2 te maken.

Nederland reageerde snel, Noor de Bot raakte op de een of andere manier de binnenkant van beide palen voordat Van Wijk met nog een minuut op de klok zijn tweede van de wedstrijd binnensloeg uit een hoekschop. Turkije kreeg in de laatste seconden een hoekschop om een ​​gelijkspel te pakken, maar het werd gepareerd waardoor ze wanhopig op zoek waren naar een run voor de tweede game.

Oranje heeft negen punten voorsprong uit drie wedstrijden en speelt zaterdag in een soort medailleduel; De exacte categorie wordt vrijdag bepaald.

Tsjechië vs Oostenrijk 2-3

Ondertussen versterkte Oostenrijk hun kansen om hoger op de ranglijst te komen met een zwaarbevochten 3-2 overwinning op Tsjechië.

Een doelpuntloze eerste helft eindigde toen Oostenrijk een doelpunt scoorde uit een strafcorner, de bal verliet amper de cirkel of Jonah Cech schoot in het net. Andere hoekschoppen buiten het doelgebied werden beide partijen ontzegd.

Het eerste doelpunt werd 40 seconden in de tweede helft gescoord door Lucy Duchkova op een spelhervatting. De Oostenrijkse reageerde en won een slag, die de Tsjechische omzette van een herkansing, waarbij Barbora Chechakova werd geacht van haar lijn te zijn.

Lili Steyrer zette ze op voorsprong uit een hoekschop en nog een setstuk om de Tsjechen met 3-1 op voorsprong te zetten in Q3. Katerina Lacina trok er in de laatste 10 minuten een terug en Nicole Babicka kreeg een rode kaart.

Oekraïne – Duitsland 0-9

Duitsland vervolgde zijn stille voortgang door het toernooi met een enorme 9-0 overwinning op Oekraïne, dat daarbij zijn 100% record verloor.

Pia Mertens zorgde voor een sterke start na een knappe bal van Sonja Zimmerman. Mertens leidde nog voor het einde van het eerste kwart met 2-0, maar Oekraïne won met een tik.

In het derde kwartaal zakte Duitsland terug met vijf doelpunten zonder antwoord – Lisa Altenburg voegde er twee toe aan haar toernooitotaal, Francesca Haag scoorde ook, terwijl Zimmermann uit een hoekschop het net raakte. Martens completeert zijn hattrick op 7-0.

Zimmerman en Mertens zorgden allebei laat voor een nieuwe grote overwinning.

Dat zet de toon voor de groepswedstrijden van vrijdag met twee sets wedstrijden die beslissen wie wie zal ontmoeten in de klassementswedstrijden van zaterdag.

In de ochtendsessie zullen Nederland en Duitsland om 12.00 uur (CET) hun correcte records op de proef stellen; Oostenrijk en Oekraïne trappen morgen om 9.30 (CET) af en Türkiye neemt het om 10.45 (CET) op tegen Tsjechië.

In de avondwedstrijden neemt Oostenrijk het op tegen Turkije, Duitsland tegen Tsjechië en Oekraïne tegen Nederland.

*****

Hier kun je elke wedstrijd van het EuroHockey Indoor Championship 2022 bekijken www.eurohockeytv.org; Wedstrijdtickets voor alle landen behalve Duitsland zijn € 3,99 voor wedstrijden waarbij Duitsland betrokken is. Die games worden geografisch geblokkeerd vanwege live-uitzendingen op lokale zenders.