May 19, 2024

Duitsland herstelde zich van een vroege tegenslag en overweldigde Nederland

Lucas Paqueta scoorde een laatste penalty toen Brazilië tweemaal van een achterstand kwam en met 3-3 gelijk speelde tegen Spanje in een spannende vriendschappelijke wedstrijd in Santiago Bernabeu.

Minder dan 10 minuten nadat Rodri dacht dat hij de winnaar voor Spanje had gepakt tijdens hun eerste ontmoeting met Brazilië in 11 jaar, zette Paqueta een van de laatste trappen van de wedstrijd om.

Rodri opende de score vanaf de stip voordat de treffer van Dani Olmo de voorsprong van Spanje verdubbelde.

Rodrigo kwam met een onmiddellijke reactie om de achterstand te halveren en de Braziliaanse wonderboy Endric bracht de scores gelijk in de tweede, wat de weg vrijmaakte voor laat drama.

Lamine Yamal vormde de kern van de Spaanse openingswedstrijd nadat Brazilië er niet in slaagde doelman Bento te testen en een vroege kans miste, maar in de elfde minuut door Joao Gomez in het strafschopgebied werd neergehaald, terwijl scheidsrechter Antonio Nobre naar de stip wees. Rodri schoot de resulterende penalty kalm door het midden.

Brazilië was aan de andere kant dichtbij toen Real Madrid-sterren Rodrigo en Vinicius Junior samenkwamen, waarbij de laatste rechtstreeks op Unai Simon schoot, maar Spanje maakte de stand op 2-0 toen Olmo volgde met een prima finish en twee verdedigers voor de gek hield.

Brazilië reageerde snel op de fout van Simon toen de Spaanse doelman de bal rechtstreeks naar Rodrigo schonk, die koel afrondde.

De rustpauze en vier wijzigingen van hoofdcoach Torival Junior hadden het gewenste effect voor Brazilië toen Endric – vers van zijn historische overwinning op Engeland – volgde met een hoekschop om de gelijkmaker te maken.

Olmo werd een seconde ontzegd toen Bento een uitstekende redding uitvoerde, maar Spanje kreeg uiteindelijk de kans om die te winnen toen Dani Carvajal werd verslagen door Peraldo.

Opnieuw was Rodri op doel, maar in de laatste minuten gaf Carvajal's onhandige tackle op Galeno Pucketta de kans om het gelijkspel te pakken, terwijl de West Ham-middenvelder geen fout maakte.

Endrik laat in het Bernabeu zien wat hij kan

Endric – die volgend seizoen naar Madrid vertrekt nadat hij de jongste doelpuntenmaker van Brazilië is geworden sinds Ronaldo zaterdag de winnaar pakte op Wembley – zal hopen dat zijn doelpunt deze keer de eerste van vele zal zijn. .

De 17-jarige bracht vijf minuten in de tweede helft de score gelijk met zijn vierde schot voor Brazilië.

Hoofdcoach Dorival Jr zal teleurgesteld zijn dat Brazilië niet kon voortbouwen op de 1-0 overwinning op Engeland van zaterdag met een nieuwe overwinning, maar zal uitkijken naar positieve punten terwijl zijn ploeg zich voorbereidt op het winnen van een 10e Copa America-titel deze zomer.

Door de loting behoudt Brazilië het beste record tegen een Europees land sinds augustus 2013, toen het land geen wedstrijd verloor in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwitserland.

Spanje heeft opnieuw een fout gemaakt

Spanje slaagde er vrijdag niet in te scoren in een vriendschappelijke nederlaag tegen Colombia, ondanks dertien schoten.

Barcelona-wonder Yamal won een penalty en droeg bij aan de positieve prestatie van Spanje, terwijl Olmo ook zijn individuele kwaliteit liet zien.

Maar vanuit de troostende positie gaf de fout van Simon Brazilië een weg terug in de wedstrijd, en hoofdcoach Luis de la Fuente zal verder gefrustreerd zijn door het aarzelen van Carvajal laat in de race op zoek naar zijn eerste overwinning van 2024.