April 26, 2024

Denis Shapovalov verslaat Alexander Zverev en bereikt kwartfinales Australian Open

MELBOURNE, Australië – De Canadees Denis Shapovalov vervolgde zijn Australian Open-run met een dominante overwinning op Alexander Zverev in de vierde ronde op zondag.

Shapovalov van Richmond Hill versloeg derde reekshoofd Zverev met 6-3, 7-6 (5), 6-3 om door te gaan naar de kwartfinales.

De 22-jarige Canadese en 14e reekshoofd neemt het in de volgende ronde op tegen 6e reekshoofd Rafael Nadal. De Spanjaard verzekerde zijn plaats in de kwartfinales door Adrian Mannarino in straight sets te verslaan.

Shapovalov was op de Australian Open nooit verder gekomen dan de derde ronde.

De Canadees was agressief in de wedstrijd en daagde de constant ongeïnspireerde Zverev uit. Hij wist 11 dubbele fouten in de wedstrijd te overwinnen.

Shapovalov domineerde volledig de derde set, die eindigde met Zverev die terug het net in stuurde. Zijn vuist botste ter viering.

Shapovalov had 2 uur en 21 minuten nodig om Zverev te verslaan – zijn snelste Grand Slam-wedstrijd tot nu toe. Zijn vorige drie wedstrijden duurden elk meer dan drie uur en hij won in de tweede ronde van de Zuid-Koreaanse Kwon Sun-Woo met vier uur en 25 minuten in vijf sets.

Maar de prestatie van Shapovalov was relatief snel, een meer consistente en consistente prestatie.

Hij zette de Duitser ernstig aan het twijfelen toen hij zijn tegenstander in de eerste helft van de tweede set brak. Zverev vernietigde boos zijn racket en sloeg het verschillende keren tegen de rechtbank.

De Canadees liet tweemaal de service vallen om in de tweede set met 5-3 onderuit te gaan voordat hij de rechterrug van Zverev brak om uiteindelijk een tiebreak af te dwingen. In die tiebreak verspeelde Shapovalov bijna zijn 5-1 voorsprong, maar behield een 2-0 voorsprong van de set.

De verrassing broeide al vroeg toen Shapovalov de Duitser in de vierde game brak en een 3-1 voorsprong nam. Van daaruit serveerde hij voor een comfortabele 6-3 overwinning in de openingsset.

Dit rapport werd voor het eerst gepubliceerd door The Canadian Press op 22 januari 2022.