May 19, 2024

De roze maan komt ’s nachts op!  Bekijk de volle maan van april in een gratis webcast

De roze maan komt ‘s nachts op! Bekijk de volle maan van april in een gratis webcast

De volle maan van april, ook wel roze maan genoemd, komt vanavond (5 april) op en zal de hele nacht in volle glorie zichtbaar zijn. Over de hele wereld zal de roze maan opkomen in de schemering en ondergaan rond de dageraad, wat betekent dat hij de hele nacht zichtbaar zal zijn.

In the Sky geeft de exacte tijden weer waarop skywatchers de volle maan kunnen zien, die op woensdag om 19:01 EDT (2301 GMT) opkomt en piekt om 00:34 EDT (0434 GMT) voordat hij donderdag om 06:49 EST (1049 GMT) arriveert . Als wolken je zicht bederven, kun je de Full Pink Moon van april 2023 hier live online bekijken, Met dank aan het Virtual Telescope Project (Opent in een nieuw tabblad) in Ceccano, Italiƫ, vanaf 01:30 uur EST (0530 GMT) op 6 april.