May 9, 2024

De Canucks wonnen Game 3 van de Predators na DeSmith's 30 reddingen

De Vancouver Canucks namen een 2-1 voorsprong met een 2-1 overwinning op de Nashville Predators in Game 3.

Speciale teams waren het verschil voor de Vancouver Canucks in een Game 3 met hoge hefboomwerking tegen de Nashville Predators.

De Predators, geëlektrificeerd door hun thuispubliek, voerden de druk op in de eerste minuten, maar de Canucks doorstonden de storm met een scherpe score van Casey DeSmith, een aantal geblokkeerde schoten en een beetje geluk toen Ryan O'Reilly een bal stuurde. stuiter tegen het been van Tyler Myers en wijd.

Zelfs toen de Canucks een penaltyprobleem hadden en drie kleine penalty's verdienden in de eerste periode, was de penalty-kill aanzienlijk, waardoor er in de zes minuten slechts twee schoten op doel mogelijk waren.

Ondertussen ging de andere helft van de speciale teams van de Canucks aan het werk. Michael McCarron en Casey DeSmith renden achter het net en deden geen enkele moeite om de doelverdediger te ontwijken, waardoor de Canucks een powerplay kregen.

Na geweldige bewaking door Quinn Hughes bij de blauwe lijn, kwam JT Miller langs de linkerkant en vuurde een polsschot af langs Juuse Saros, die zijn vrijlating niet over het scherm van Brock Boeser kon zien gaan.

Het was het eerste schot van de wedstrijd voor de Canucks en kwam om 13:23 uur in de eerste periode. Dit was ook hun eerste powerplay-doelpunt van de serie.

Het machtsspel sloeg opnieuw toe in de tweede periode nadat Connor Garland een trip maakte op Roman Josi.

Opnieuw plaatste Boeser zich bovenaan de plooi voor Saros, maar deze keer ving hij een pass van Miller op. Boeser leende zijn mes aan Millers krachtige centrale feed en draaide het door de benen van de doelverdediger voordat hij door Predators-verdediger Jeremy Lauzon op het ijs werd gegooid.

Na 0-uit-6 te hebben geslagen tijdens de powerplay tijdens de eerste twee games, sloegen de Canucks 2-uit-3 in Game 3.

De Predators pushten hard in de tweede helft, maar DeSmith, die tot rust kwam na enkele wankele momenten eerder in de wedstrijd, maakte een geweldige redding op het schot van Luke Evangelista om de Predators van het scorebord te houden.

Het beslissende keerpunt in de derde periode was een 5-tegen-3 van 21 seconden voor de Predators nadat Nikita Zadorov de puck over het glas tikte terwijl hij een penalty kill voor Boozer doodde.

Met het tweemansvoordeel had Ryan O'Reilly een schijnbaar zeker doelpunt op zijn stick, maar Ian Cole sloeg de bal van zijn helm om het doelpunt te redden en de bal buiten spel te zetten.

Dat was het verhaal van het spel: de Canucks wonnen 2 tegen 3 op het powerplay; De Predators sloegen 0-uit-5, inclusief tijd met het tweemansvoordeel. Een perfecte penalty kill van de Canucks in combinatie met een goed machtsspel won de wedstrijd voor de Canucks.

De Predators kwamen dichtbij, toen Luke Evangelista vanuit de bovenhoek langs DeSmith schoot nadat hij Filip Hronek bij de blauwe lijn van de Canucks had verslagen, waardoor de stand op 2-1 kwam. De Canucks hadden aantoonbaar reden voor tussenkomst van de doelverdediger, aangezien Colton Sissons contact maakte met DeSmith's schaats voordat de puck erdoor ging, maar het uitdagen van het doel zou een gok zijn geweest – een mislukte uitdaging had kunnen resulteren in een penalty voor spelvertraging.

Terwijl Saros de extra aanvaller trok, pushten de Predators hard in de laatste minuten, maar enkele geweldige reddingen van DeSmith en schotblokken van de Canucks bezegelden de overwinning.