May 13, 2024

De Canadese Dandjino pakte op dramatische wijze goud op de 1000 meter op de shorttrackwereld

De Canadese schaatser William Dandjeno heeft zondag goud veroverd op de 1.000 meter heren bij de Internationale Federatie van Wereldkampioenschappen Shorttrack in Rotterdam.

De inwoner van Montreal klokte 1 minuut en 25,534 seconden en behaalde zijn eerste overwinning in het evenement sinds de Four Continents Short Track Championships 2023 in Laval, Que.

De 22-jarige sprong aan het begin van de race met vijf atleten vooraan in de groep en zette een hoog tempo neer.

Terwijl beide Zuid-Koreaanse skiërs met nog maar drie ronden te gaan de leiding namen, werd Hwang Dae-hyun bestraft voor het blokkeren van Park Ji-won in een manoeuvre waardoor ze van de baan raakten, waardoor de deur werd geopend voor Dandjeno om de leiding terug te winnen.

De Canadese skiër legde de laatste ronden in een snel tempo af en was net 0,021 seconde voorsprong op de zilveren medaillewinnaar Pietro Siegel uit Italië.

keek Dandjinho wint goud op de 1000m race:

De Canadees William Dandjeno poseert voor de slotfoto van de gouden medaille op de 1000 meter in Rotterdam

William Dandjeno uit Montreal kwam samen met de Italiaan Pietro Siegel naar de finish voor de wereldtitel in Nederland.

De Italiaan Luca Speichenhauser won de bronzen medaille met een tijd van 1:26.026 minuten.

“Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik dit resultaat vandaag zou bereiken”, zei Dandjinou. “Na de dag die ik gisteren had – waarschijnlijk de slechtste dag die ik me kon voorstellen met slechte resultaten in de 500, 1.500 en estafettes – ben ik blij om terug te zijn.

“Het is niet de eerste keer dat ik een slechte dag heb. Het is mijn eerste Wereldkampioenschap, dus ik moest me aanpassen aan het raceniveau. Ik wilde er zeker van zijn dat ik deze laatste dag zou ingaan en mijn best zou doen.” Maakt niet uit wat.” “De resultaten waren geweldig vandaag. Ik wilde blij zijn met mezelf, dus het is gewoon een zegen dat ik het wereldkampioenschap heb afgerond.”

Dandjinho was dit seizoen een ster op het WK-circuit. Hij veroverde gouden medailles op de 1.500 meter met stops in Montreal in oktober, Seoul, Zuid-Korea, in december, en Dresden, Duitsland, in februari, en veroverde de WK-classificatietitel op de 1.500 meter.

De Amerikaanse Christine Santos-Griswold won de gouden medaille met een tijd van 1:42.717 op de 1.000 meter damesrace, voor de Zuid-Koreaanse Kim Gilley, die de zilveren medaille won (1:43.049), en de Italiaanse Ariana Fontana, die de bronzen medaille (1:43.074).

keek De Amerikaan Santos Griswold wint goud op de 1000 meter race:

De finale van de 1.000 meter dames in Wild omvat een crash met drie schaatsers, herstart, strafschop en DNF

Hanne Desmet maakte grote indruk op de ISU Wereldkampioenschappen Shorttrack in Rotterdam.

Canadese estafettevrouwen bereiken het podium

Het Canadese estafetteteam voor dames pakte brons in een chaotische finale van 3.000 meter waarin verschillende deelnemers vielen, waarbij het team uiteindelijk in een tijd van 4: 12.675 over de finish kwam en de derde plaats behaalde.

Nederland noteerde de winnende tijd met een tijd van 4:07.788, terwijl de Verenigde Staten de zilveren medaille pakten met een tijd van 4:08.061.

keek Canada wint estafettebrons:

Canada verdient brons op de 3.000 meter estafette voor dames tijdens de Wereldkampioenschappen shorttrack

Danae Blais, Rikki Doak, Renee Marie Steenge en Kim Butin ontweken glijbanen en valpartijen in het veld en belandden op het podium in Rotterdam.

Danae Blais, Ricky Doak, Renee Marie Stenge en Kim Boutin vormden de viervrouweneenheid voor Canada, van wie de laatste zaterdag de eerste gouden medaille van Canada won tijdens het driedaagse evenement in de 500 dames.

“Er was veel opwinding tijdens de race, maar we bleven kalm en ik denk dat we een goede agressiviteit hadden”, zei Poetin. “Er gebeurden zoveel verschillende dingen tijdens de race dat de officials besloten het resultaat hetzelfde te houden.

“Ik denk dat we klaar waren om een ​​geweldige race te rijden, maar we zijn erg blij met de bronzen medaille. De derde plaats komt overeen met onze andere prestaties dit seizoen.”

keek Poetin wint goud op de 500 meter race in Rotterdam, Nederland:

De Canadese Kim Boutin vermijdt een crash in de laatste ronde en schaatst om goud op de 500 meter te winnen in Rotterdam

Kim Boutin uit Sherbrooke, Que., miste ternauwernood de uitschakeling door twee schaatsers voor de finish bij de ISU Wereldkampioenschappen Short Track.

Als we de bronzen medaille van Jordan-Pierre-Gilles op de 500 meter op zaterdag optellen, staat het Canadese medailleniveau op dit evenement op vier, twee ten opzichte van het totaal van vorig jaar, maar met nog twee gewonnen gouden medailles dit jaar.

Vóór dit weekend was Canada's laatste gouden medaillewinnaar op een wereldkampioenschap de inmiddels gepensioneerde Charles Hamelin op de 1.500 meter heren in Dordrecht, Nederland, in 2021.

keek Pierre Gilles wint de bronzen medaille op de 500 meter race:

Canadezen Jordan-Pierre-Gilles en Stephen Dubois eindigen op 3-4 op wereldkampioenschappen nadat schaatsers botsen

Jordan-Pierre-Gilles, uit Sherbrooke, Que., pakte brons in Rotterdam, terwijl Stephen Dubois, uit Terrebonne, Que., drie seconden achter het podium eindigde.