April 15, 2024

Daniel Cormier confronteert Dominic Cruz over kritiek op opmerkingen: ‘Het was verkeerd om te zeggen wat ik zei’

Het UFC-uitzendteam heeft misschien wat gezinstherapie nodig.

Voor zijn gevecht op zaterdagavond, Dominic Cruz Swipe mede-uitzendpartner Daniel Cormier NS Wat hij dacht was een gebrek aan voorbereiding Bij het bellen van gevechten.

“Als het op ‘DC’ aankomt, demp ik het meestal’, zei Cruz tijdens dit. UFC 269 Mediadag. “Ik hou van DC, hij is mijn vriend, maar voor mij, in mijn ervaring, doet hij het huiswerk niet. Hij wil in- en uitstappen, de klus klaren, geld verdienen, en ik denk dat hij om ons geeft, maar het is totaal anders.

“Hij treft geen voorbereidingen vanuit mijn ervaring. Misschien is hij dat nu, ik hoop dat hij deze keer een film over mij kijkt, zodat hij weet wat ik doe en waarom ik het doe, maar ik zal er mijn adem niet over inhouden , dat is zeker.”

Uren later nodigde Cormier Cruz uit voor een interview op zijn YouTube-kanaal, waar hij het opnam tegen de voormalige UFC-kampioen bantamgewicht vanwege zijn opmerkingen.

“De dingen waar we privé over praten, mogen we niet in het openbaar zeggen”, vertelde Cormier aan Cruise. “Dat is wat je zojuist hebt gedaan. Dit is onze regel. Je zegt zoveel dingen privé dat ik ze nooit in het openbaar zou zeggen. Jij en ik zeggen privé dingen die we nooit in het openbaar zouden zeggen. ‘

Cruz reageerde door te zeggen dat hij niets anders had gedaan dan wat opbouwende kritiek te leveren op zijn collega en niets verkeerds zag in de manier waarop hij verslaggevers aansprak op Media Day.

‘Ik houd je verantwoordelijk,’ zei Cruz toen hij tegen Cormier sprak. “Verantwoording is liefde, DC Verantwoording is liefde. Het is liefde. Het is een generalisatie.”

“Heb ik het recht om te zeggen hoe ik me voel? Heb ik het mis?”

Hoewel Cormier Cruise niet jaloers zou zijn op het geven van zijn eigen mening over de opmerking tijdens de uitzending, reageerde hij wel op de bewering dat hij niet genoeg onderzoek deed voordat hij het gevecht begon.

“Dominic, er is een andere manier om je voor te bereiden op een gevecht dan naar de film te kijken,” zei Cormier. “Het is niet uniek. Ik kijk. Ik kijk de film elke keer. Kijk ik naar gevechten in de mate dat je naar gevechten kijkt? Nee, ik ga hier in het openbaar zitten en zeggen dat ik niet zoveel naar gevechten kijk als Dominic Cruz. Ik kijk naar de film. Elke keer.’

“Ik bekijk al je veldslagen. Ik heb verbinding gemaakt met je laatste veldslagen. Ik heb verbinding gemaakt met je laatste twee veldslagen. Maar vóór die veldslagen heb ik eerdere veldslagen bekeken. Ik kijk naar winnende veldslagen. Ik kijk naar verloren veldslagen. Ik kijk alle gevechten.”

Cormier is van mening dat het voorbereidingsprobleem van Cruz echt voortkomt uit de eerdere klappen van de voormalige kampioen bantamgewicht over het niet bestuderen van de film. Tijdens de uitzending betwistte hij deze verklaring niet. In plaats daarvan rolde hij met stoten en bleef zijn werk doen.

Maar Cormier belooft veel werk in zijn voorbereiding – of Cruz het nu ziet of niet.

“Weet je waar dat idee vandaan komt? Want als je dingen zegt als ‘DC, je kijkt niet naar gevechten’, neem ik niet eens de moeite om ertegen te vechten, ‘zei Cormier. “Dus je neemt het echt aan. Omdat ik niet zeg: ‘Nee, dat doe ik met Dominic.’ Omdat ik niet echt de behoefte voel om je te vertellen waarom of hoe je je moet voorbereiden op mijn gevecht.

“Het is jouw interpretatie dat ik geen gevechten kijk omdat ik onweerstaanbaar ben als je zegt: ‘Oh, je kijkt niet naar gevechten. Ik ga niet: ‘Oh nee Dominic, ik kijk naar gevechten.’ Dan neem je dat op zoals ik toegeef dat ik dat niet doe, maar de waarheid is dat ik dat wel doe.’

Cormier gaf toe dat hij eerder een onderzoeksassistent had om hem te helpen bij het verzamelen van aantekeningen voorafgaand aan de gebeurtenissen waarmee hij in contact kwam, maar zei dat dat stopte toen hij verdere training begon te volgen in zijn commentaarbenadering.

Cormier zei dat hij tegenwoordig een film en ander onderzoek bestudeert om zich voor te bereiden op de oproepen, net zoals hij dat op zaterdag zal doen wanneer Cruz zijn Pedro Munhos Bij UFC 269.

“Mag ik je nu als vriend iets vertellen? Het was verkeerd om te zeggen wat ik vanmorgen heb gezegd”, zei Cormier tegen Cruise. Je moet het me vertellen.

“De waarheid is dat zelfs als je zegt dat DC mijn broer is, jij en ik broers zijn, we zijn broers, maar zelfs als je dat zegt, zullen ze het niet runnen. Ze zullen niet rennen omdat je zegt dat we broers zijn. ”

In zijn eerste verklaring was Cruz misschien kritisch over Cormier, maar hij voegde er ook aan toe dat hij “als mijn broer voor mij” was.

Cormier Cruz wordt evenzeer vereerd. Uiteindelijk waardeerde hij de manier waarop de kritiek werd gedaan niet.

“Als collega, professionele beleefdheid, doe dat je teamgenoten niet aan”, zei hij. ‘Ga niet in het openbaar. Die dingen die je niet in het openbaar zegt.’