Curacao

Curacao.nu is de toonaangevende aanbieder van Nederlands kwaliteitsnieuws in het Nederlands voor alle doelgroepen.

Chicago NHL-scout Brigitte Lackett doorbreekt de hockeybarrière voor inheemse vrouwen

Brigette Lacquette kreeg een NHL-verkenningsopdracht op een moment dat ze het nodig had.

Ze is de eerste inheemse vrouw die scout voor een NHL-team. Haar werkgever is Chicago.

Lackett werd de eerste First Nations-vrouw die hockey speelde voor Canada op de Olympische Winterspelen van 2018.

De verdediger kreeg een Olympische zilveren medaille, maar werd uitgesloten van de Olympische lijst van 2022 van Canada.

“Ik heb de hele zomer mentaal en emotioneel met sommige dingen moeten worstelen, gewoon met alles in het leven”, vertelde Lackett aan de Canadian Press.

“Deze baan heeft me bezig gehouden en ik heb iets om naar uit te kijken en iets waarin ik wil uitblinken, elke dag beter worden en alles geven.

“Het blijkt dat ik dit werk echt leuk vind.”

De 29-jarige Ojibwa speelde ook van Mallard, MAN. , drie wereldkampioenschappen en won in zes jaar tijd twee keer zilver en brons bij het nationale damesteam.

de Chane vangen

Lackett zag in mei een schijnbaar willekeurig bericht op haar Facebook-pagina van Chicago Assistant General Manager Ryan Stewart, die toezicht houdt op de professionele evaluatie.

“Ik moest het op Googlen omdat ik eerlijk gezegd niet dacht dat het echt was,” zei Lackett.

Stewart zei dat Chicago op zoek was naar vernieuwing van zijn scoutingpersoneel na de COVID-19-crisis.

“We waren op zoek naar meer diversiteit… gewoon meer meningen, meer verschillende mensen om hier in de plooi te krijgen,” zei hij. “Na veel onderzoek te hebben gedaan en verschillende dingen te hebben gedaan, kwam haar naam naar voren en ik ben me er een beetje in aan het verdiepen.

“Iedereen met wie ik contact heb opgenomen – van voormalige college-coaches tot mijn teamgenoten – gaf om haar gevoel voor hockey en haar integriteit als persoon. Voor mij, als je gevoel voor hockey hebt als speler, vertaalt zich dat goed naar scouts.”

READ  VanVleet en Siakam hebben zij aan zij gebloeid en zijn een van de meest productieve NBA-duo's geworden

Verhuizen van speler naar scout

Lackette wachtte op dat moment nog op bericht of ze zou worden uitgenodigd om uit te proberen voor het Olympische team van 2022.

Ze zei: “Ik heb hem gezegd dat ik het hem volgende week zou vertellen. Ik vond dat echt cool, als een gek ‘maar mijn geest was gefocust op het spelen van hockey.'”

“Ik werd niet centraal en informeerde toen verder naar de baan. Ik sprak met hoge functionarissen en ze boden me een baan aan als professionele scout. Ze vertelden me dat het mijn taak was om alle gerekruteerde kinderen in de NHL te volgen die speelt in de Western Hockey League.”

Het grondgebied van Lackett is onlangs uitgebreid van de drie prairieprovincies tot British Columbia

“Oktober was absoluut een strijd. Ik wist niet echt wat ik kon verwachten”, zei Lackett. “Ik was opgewonden om naar Lethbridge te rijden en een hockeywedstrijd te kijken, maar toen dacht ik: ‘Waar ben ik naar op zoek? “

“Ik speel al mijn hele leven hockey, dus ik kijk naar het spel en analyseer aspecten ervan en de vaardigheden van de spelers en beoordeel het, schrijf er rapporten over, hoe meer ik ernaar kan kijken, hoe meer ik merk dat ze verbeteren of niet verbeteren.”

BEKIJK l Lacquette een inspiratie voor First Nations-jongeren in heel Canada:

Geschiedenismaker Brigitte Lackett inspireert First Nations-jongeren in heel Canada

Lackett was de eerste Aboriginal vrouw die voor het Canadese Olympische hockeyteam speelde 0:33

“Verbaasd over haar verslagen”

Stewart zei: “Ik sta versteld van haar rapporten en ze kent de details die helpen een speler naar een professioneel niveau te vertalen en dan duidelijk groter dan dat naar het NHL-niveau. Ze herkende hier snel dit soort echte reikwijdte.”

READ  Lukaku arriveert in Londen om Chelsea's € 115 miljoen deal af te ronden, Dzeko klaar voor Inter

Omdat ze de zenuwen kende over sportteams en Aboriginal-logo’s en namen, zei Lackette dat ze haar huiswerk had gedaan over het wapen van Chicago en Black Hawks, de leider van de Thunder-clan die zich verzette tegen de verovering van land dat aan zijn volk toebehoorde.

“Ze eren een Black Hawk voor wie het logo is”, zei Lackett. “Ze doen veel landherkenning en goed werk met First Nations-gemeenschappen. Ze hebben een paar dingen op hun website die ze delen als mensen het niet begrijpen.”

Lackett overlegde met haar moeder, Anita, van Cote First Nation, in Saskatchewan, en vader, Terence, van O Chi-Chak-ku-Sibi, First Nation, in Manitoba, over het innemen van de functie.

“Mijn vader was opgewonden”, zei Lackett. “Hij zei: ‘Deze baan is iets waar veel mensen hun hele leven voor werken en waar ze niet aan toekomen.'” Wat het motto betreft, begrijpen ze het. Ik heb het ze al uitgelegd.

“Ik zie beide kanten. Er zijn duidelijk veel mensen die dat niet steunen. Er was een meisje dat me heel goed voor een baan accepteerde en zei dat ze me niet steunde.

“Ik werk met het NHL-team. Ik heb het gevoel dat ze doen wat ze kunnen om de inheemse gemeenschap te ondersteunen en erkenning te geven aan het land.

‘Ze hebben me niet aangenomen omdat ik First Nation ben. Ze hebben ervoor gezorgd dat ik dat wist.’

“Uitstekende hockeygeest”

Stewart verklaarde dat Lackette de best gekwalificeerde persoon voor de baan was.

“Ze heeft een uitstekende geest voor hockey,” zei hij. “Er staat een lange rij mensen in de rij om scouts te worden, maar we kiezen zorgvuldig en we zijn erg selectief in wie onze scouts kunnen zijn.

“Ze heeft het volledige doorlichtingsproces doorlopen. Haar hockeygeest, haar IQ, het gebied waarin ze woont, haar vermogen om een ​​schema samen te stellen dat perfect overeenkomt met de werklast die we allemaal perfect nodig hebben.”

READ  'GONG SHOW': Maple Leafs die wraak zoeken, verliezen een bittere strijd tegen de Jets

Lackett voegt zich bij een kleine groep NHL-scouts naast Cammy Granato (Seattle Kraken), Blake Bolden (Los Angeles Kings) en Megan Hunter (Chicago).

“Als je de identiteit van de persoon neemt van iedereen die een rapport schrijft en een effectief, uitgebreid en gedetailleerd rapport leest met suggesties en aanbevelingen die je als organisatie beter zullen maken, en het dan toevallig door een vrouw laat schrijven , zou het dwaas zijn om niet de beste beschikbare verkenner te hebben’, zei Stewart.

Lackett vergeleek het werkdagboek via een direct bericht met Bolden, die in 2020 de eerste zwarte vrouw in de National Hockey League werd. Lackett doorbrak die barrière voor inheemse vrouwen.

“Het is geweldig om de eerste te zijn, maar ik heb het gevoel dat veel van dat soort banen en kansen veel zullen openen voor veel andere teams in de NHL”, zei Lacket. “Ik bedoel, het is nu tijd.”

toekomstige speelcarrière

Lackett speelt nog steeds voor Calgary in de Professional Hockey Players Association (PWHPA).

Ze verkende het Canadian Young Men’s Selection Camp en speelde in de PWHPA tegen de Canadian Women in dezelfde arena in een decemberweekend in Calgary.

Ze weet niet zeker wat haar toekomstige spelerscarrière zal zijn.

“Ik neem het gewoon dag in, dag uit,” zei Lackett. “Ik denk niet veel na over de toekomst.” “Het is nog steeds leuk om met de PWHPA te trainen en te skaten.

“Ik weet niet precies waar ik vanaf hier heen ga. Voor nu ben ik gefocust op mijn werk. Het geeft me een nieuw doel.”

Reyansh

"Lifetime runner. Bierpionier. Guru micasica. Speciaal in de popcultuur in het algemeen ".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top