Buck Peters leidt de ‘Cross World’ op het geheel Nederlandse U23-platform

“],” Filter “:” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}”>

Krijg toegang tot alles wat we publiceren als je lid wordt>>, “name”: “in-content-cta”, “type”: “link”} “> VeloNews of Outside +.

Fayetteville, Arkansas (VN) – De Nederlandse Buck Peters versloeg landgenoot Shirin van Androz tijdens de UCI Wereldkampioenschappen veldrijden in 2022.

Hun Nederlandse teamgenoot Fem van Emble – die met hen bijna elke race voorop liep – lekte een kilometer verderop en rolde zich op naar de derde plaats.

Mathikan Monroe, de Amerikaan die eerste was, werd achtste.

Hoe het gebeurde

De race van zes ronden in een straal van 3,1 km breidde zich uit met temperaturen in de lage 50s, in snelle en droge omstandigheden.

In de startlijst van 29 vrouwen wonnen Line Burgier en Amandine Fognet uit Frankrijk en Katie Klaus uit de Verenigde Staten de Beste ‘Cross Aces’ met Peters, Von Emble en Von Anroise.

Buiten de lijn nam Fognet een hol schot en droeg het op zijn stuur met Klaus naar de eerste bocht, en Peters schoof tussen hen in in de eerste ronde.

Al snel maakte een kopgroep van zeven een lange klim in de achterste helft van de les.

Twee Franse en drie Nederlandse vrouwen vlogen in één rij de trap op.

Klaus kon het tempo van de toenmalige Sixers, waaronder de Luxemburgse Mary Schreiber, niet aan.

Peters deed het bit in de eerste ronde en wisselde de motor correct af zonder tijd te verliezen.

Op dit punt in de razendsnelle race had Sextet voor het eerst een verschil van 10 seconden over de finishlijn.

Klaus en Amerikaanse teamgenoot Madigan Monroe stonden achter in de tweede groep.

Nederlandse pauze

Peters en Van Anrooz klommen uit de andere vier en kregen de kleinste op Van Emble en Fognet in de tweede ronde voordat ze de trap op gingen.

In de derde ronde zag hij Fognet vechten met de snelheid van Van Embel terwijl hij zijn teamgenoten achtervolgde.

Peters nam de leiding van Von Anrooz in de “Stonehenge”-functie, en de twee hadden vijf seconden verschil bij het begin van de derde ronde.

Een achtervolgingsteam liep 30 seconden achter om de druk op de kop van de race te houden, maar de volgers maakten geen platform.

Klaus verloor het contact met de achterkant van het achtervolgingsteam, terwijl Munro zevende was, 45 seconden achter.

Nu Foucault vervaagde, was het hele Nederlandse podium heel goed mogelijk zonder de helft van de inzet.

De drie Nederlandse renners reden het grootste deel van de race als een compacte eenheid, waardoor het voordeel van de rest van het veld werd gemaximaliseerd.

Fouquenet betaalde voor zijn snelle start en draaide één minuut om twee rondes te gaan.

Von Emble vocht in de vierde ronde tegen een permanent en verloor het contact met zijn teamgenoten en herwon de conditie op de trap.

Het Nederlandse trio had een achterstand van 15 seconden op de Burger, die op dat moment alleen reed, met nog twee ronden te gaan.

In de grote klim viel Peters haar teamgenoten aan, maar die markeerden haar. In de laatste ronde maakten de drie Nederlanders het verschil met de Fransman.

Peters zat in de laatste ronde op het derde wiel, terwijl Van Androz voorin reed. Toen Van Emble naar voren kwam, vertraagde het trio en begonnen elkaar aan te kijken, waardoor de Franse renner de helft van de rand kon scheren.

Peters sloeg meteen weer terug, maar kreeg nooit meer een divisie.

Van Emble struikelde van voren

Van Emble gleed uit tijdens het klimmen, waardoor Peters kon ontsnappen. Dit interval van Androz en beiden kwamen vier seconden terug in de halve ronde.

Peters probeerde haar voorsprong de trap op te verlengen, maar Van Androz bracht haar opnieuw in de verte van Van Emble.

Peters bracht Van Androz voor de eindtijd naar de bocht en begon als eerste aan de sprint. Sprint was dichtbij, maar Peters von Androz op de fiets gooide op de lijn.

Achterin laadde Van Emble zijn fiets en er zat genoeg in de burger om de derde plaats te pakken.

Resultaten van de vrouwen onder de 23 op de UCI Wereldkampioenschappen veldrijden in 2022

1. Buck Peters (NED), 46:27