May 6, 2024

Bekijk: Messi's boze handgebaar naar Van Gaal na de overwinning van Argentinië op Nederland |  voetbal nieuws

Bekijk: Messi's boze handgebaar naar Van Gaal na de overwinning van Argentinië op Nederland | voetbal nieuws

De spanningen laaiden op in de laatste minuten van de kwartfinale van het WK, waarin Argentinië Nederland met 4-3 versloeg na strafschoppen om door te gaan naar de halve finales. Lionel Messi stond in het middelpunt. Messi, die het eerste Argentijnse doelpunt van Nahuel Molina opzette en vervolgens een strafschop omzette om zijn team een ​​2-0 voorsprong te bezorgen, voordat twee late doelpunten van invaller Wout Weghorst de wedstrijd in verlenging duwden, op een doelpunt van de Nederlander Louis Van na. . De Gal-coach moest vóór de wedstrijd iets over hem zeggen en bracht zijn gevoelens na de overwinning via een handgebaar over.

Lionel Messi liet Louis van Gaal precies zien hoe hij over hem denkt (Twitter/Getty)

Van Gaal had gezegd dat Messi geen rol te spelen heeft als Argentinië niet in balbezit is, en de 35-jarige Argentijnse ster bevestigde dat hij zijn doelpunt direct voor de Nederlandse coach vierde en hem later daarna confronteerde . de wedstrijd. In een videoclip die viraal ging, is Messi te zien die na de wedstrijd een paar woorden tegen Van Gaal spreekt, vergezeld van een handgebaar dat duidt op 'overmatig getjilp'. In een andere video richtte de doorgaans kalme en beheerste Messi tijdens zijn interview na de wedstrijd ook wat straattaal op de Nederlandse dug-out.

Blijf op de hoogte van de laatste updates over Ram Mandir! Klik hier

Lees ook: Lionel Messi rent richting de Argentijnse doelman en aan de andere kant ontstaat er een gevecht na het winnen van een strafschop tegen Nederland, een wijdverspreide video

“Ik heb het gevoel dat Van Gaal niet gerespecteerd werd na zijn opmerkingen voor de wedstrijd en sommige Nederlandse spelers praatten veel tijdens de wedstrijd. Van Gaal promoot dat hij goed voetbal speelt en vervolgens zet hij de spits in het strafschopgebied en begint hij met lange ballen te gooien.” We verdienden het om ons te kwalificeren en dat is wat er gebeurde”, zei hij na de wedstrijd.

Het hevig competitieve karakter van de wedstrijd kan worden afgemeten aan het feit dat er maximaal 19 kaarten werden gedeeld. Naarmate het knock-outgevecht de laatste minuten inging, kwamen verhitte discussies en ruw fysiek contact steeds vaker voor. De zaken kwamen tot een hoogtepunt toen Messi naar de Argentijnse doelman Emiliano Martinez rende om de overwinning te vieren, en aan de andere kant van het veld brak er een gevecht uit tussen spelers uit beide kampen. Er werden ook vragen gerezen over de Spaanse doelman Antonio Mateo Lahoz, maar Messi koos ervoor om over hem te zwijgen.

“Ik wil niet over de scheidsrechter praten, omdat je niet eerlijk kunt zijn. Als je praat, zullen ze je straffen; de FIFA moet erover nadenken, ze kunnen geen scheidsrechter aanstellen die in deze situatie niet opgewassen is tegen de taak.” gevallen.” ,” Hij zei.

Argentinië is nu nog maar twee stappen verwijderd van het voor het eerst sinds 1986 winnen van het WK. In 2014 kwamen ze er dichtbij, maar verloren in de finale met 0-1 van Duitsland. Maar de weg die voor ons ligt zal zeker een uitdaging zijn voor Messi en zijn team, nu Argentinië het nu in de eerste halve finale moet opnemen tegen Kroatië, dat Brazilië eerder op de dag in een andere klassieker versloeg.

“We hadden niet verwacht dat we naar de verlenging zouden gaan, laat staan ​​naar strafschoppen. We hebben geleden, maar we spelen een kwartfinale van het WK. Argentinië heeft laten zien dat we wedstrijd na wedstrijd kunnen spelen. We kwamen eruit met kracht en verlangen en we begrepen de momenten van de wedstrijd en dat hadden we nodig en we zijn blij dat het hele land nu feest viert. [Martinez] “Hij liet opnieuw zien dat hij de beste is in het redden van strafschoppen”, aldus Messi.