March 29, 2024

AZ leidt de Eredivisie met 2-1 zege op Utrecht, waardoor het een top vier overwinning is

Yukinari Sugawara (r) viert het tweede doelpunt van AZ. Foto: ANP/Ed van de Pol

AZ Alkmaar zette in Utrecht een indrukwekkende prestatie neer om de voorsprong in de Eredivisie te behouden in het weekend waarin de top vier won.

Het enige ongeslagen team in de competitie Ging na 31 minuten omhoog De Japanse verdediger Yukinari Sugawara sloot halverwege de tweede helft goed af met een afstandsschot van Myron van Brederode. De enige reactie van Utrecht was een late troostgoal van Moussa Sylla.

Ajax is nog aan het bijkomen van hun midweekse vernedering door Napoli in de Champions League. Ontsnapt aan een laat gevecht van Club Voluntum hieronder.

De kampioenen leken te cruisen toen Brian Brophy hen in de 64e minuut op 3-0 zette, maar na 10 minuten gleed een schot van Lequincio Zeifuk onder Remko Pasveer en Karel Etting kopte naar huis met nog vier minuten te gaan.

Volendam kreeg geen gelijkmaker toen Henk Wermann de bal vanuit buitenspelpositie in het net schoot, voordat Davy Klaassen het vierde doelpunt van Ajax scoorde uit een ontsnappingspoging diep in de blessuretijd.

Cody Cockbow’s tweede helft staking Het was genoeg om PSV de eerste zege in Heerenveen te bezorgen Houd de kant van Ruud van Nistelrooy meer dan tien jaar binnen twee punten van de leiders.

Ga zo door Feyenoord

Als vierde geplaatste Feyenoord brak de in-vorm Twenty Een spannende wedstrijd die twee momenten dreef Aan het einde van de eerste helft. Orkun Goksu schiet een vrije trap over de Twentse muur.

De hoop van Twente op een punt werd verijdeld toen David Hanko in de 64e minuut een rebound schot voor zijn eerste doelpunt in Feyenoord-kleuren kopte.

De twee teams die vorige week het formulierenboek hebben verstoord, Go Ahead Eagles en Cambur Leverton, Vuurwerk kon niet meer ontploffen Ze speelden 0-0 gelijk bij Deventer.

RKC Waalwijk kopte Een bewogen toernooi in Groningen De thuisploeg werd in de 37e minuut teruggebracht tot 10 man toen Rodinio Falker rood zag voor de bal op Roy Kuijbers in het strafschopgebied.

Dario van der Puigs maakte de gelijkmaker met een stip en twee doelpunten in de tweede helft van Micah Pyreth verzegelden de punten.

Sparta steeg naar de zesde plaats Emman won met 3-1 Late spitsen met dank aan Bart Vriends en Mario Engels tijdens NEC Deelde de punten voor de zevende wedstrijd op rij Tegen Excelsior.