May 5, 2024

Argentinië’s spannende vrouwenoverwinning op China, en Australië’s mannenverplettering Holland

Door: Team NewsdayExpress | Gepubliceerd: 10 juni 2023

Lausanne. De Argentijnse vrouwen verbluften China met 2-1 in een spannende FIH Hockey League-wedstrijd in Eindhoven, terwijl de Australische mannen Nederland met 7-2 verslaan in een confrontatie tussen twee hockeygiganten.

(Vrouwen) Argentinië – China 2-1

China domineerde de eerste helft met meer balbezit en territorium dan hun rivalen, maar geen van beide doelmannen stond onder grote druk omdat beide teams het circuit verschillende keren wisten te bestormen.

Argentinië vond vroeg in het derde kwartaal een andere versnelling, zag er beter uit aan de bal en hechter als team. Hun inspanningen wierpen hun vruchten af ​​toen Victoria Souz de bal vanaf 25 meter afstand trapte, waardoor hockeydoelverdediger Delfina Thom in het net werd geduwd. Argentinië schoof op met 1-0.

China kwam terug in de wedstrijd met een positief spel in de laatste paar minuten van het derde kwart, maar kon geen doelpunten maken.

China scoorde uiteindelijk in het vierde kwart de gelijkmaker. Zhang Xiaoxue kwam de cirkel binnen en trapte een schot dat werd gered door de doelman, maar de bal stuiterde terug naar hem. Dit keer scoorde hij de gelijkmaker.

Maar met nog iets meer dan een minuut te gaan kreeg Argentinië een strafschop die Valentina Raposo in de linkerbenedenhoek schoot om een ​​2-1 overwinning te bezegelen.

Maria Granato werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Ik ben erg blij om vandaag te winnen. Ik denk dat China een heel moeilijke tegenstander is, maar we hebben hard gewerkt en hadden de kans om te scoren in de laatste minuut.” Ik heb gevonden wat echt belangrijk voor ons was.”

(Heren) Australië – Nederland 7-2

Bij de heren versloeg Australië Nederland eenzijdig met 7-2. Australië sloeg als eerste toen Eddie Ockenden een prima steekpass inzond en Tom Craig zijn 38e internationale doelpunt scoorde.

Wat volgde was een mooie reactie, waarbij Daniel Bell de bal terug naar Lachlan Sharpe tuimelde om de voorsprong van Australië te verdubbelen met nog maar een paar seconden te gaan in het eerste kwart.

Een snelle vrije trap van buiten de cirkel leidde vroeg in het tweede kwart tot de derde treffer. Deze keer was het Nathan Ephraims die de uitsmijter versloeg.

Craig scoorde vervolgens zijn tweede doelpunt van de avond, minder dan een minuut later nadat de bal de cirkel in ging en werd overgegooid door James Collins.

Het vijfde doelpunt van Australië was hun eerste vanaf de penaltystip. Jeremy Hayward vergrootte de ellende van de thuisploeg toen hij scoorde met een drag-kick.

Nederland kwam een ​​minuut voor rust eindelijk op het wedstrijdformulier.

Het kostte de Australiërs minder dan vijf minuten om hun aanvallende aanval in het derde kwartaal te hervatten, toen Blake Gophers scoorde op de rebound van een penalty na een vroege redding door de Nederlandse doelman Beermin Black.

Hij scoorde zijn zevende touchdown in het vierde kwartaal toen Bell de bal terugspeelde vanaf de basislijn voor Ephrams om te scoren en zijn dubbel te voltooien.

Buckins scoorde voor Oranje vanaf de penaltystip om de achterstand te verkleinen, maar trok er een terug naar een nadrukkelijke 7-2 overwinning voor de Australiërs.

Tom Craig werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Ik denk dat het belangrijkste is dat we erg goed waren voor het doel en we waren erg goed in de verdediging, dus we zijn erg blij en ik denk dat de energie echt goed is. Ik bedoel, het is moeilijk om geen goede energie te hebben – we zijn in de zomer De Europeaan, de menigte groeit, juicht voor ons, juicht voor Nederland, juicht voor goed hockey, dus het voelt goed daarbuiten en het gaat goed. “