June 19, 2024

Apple staat op het punt belangrijk AI-nieuws vrij te geven;  Hier ziet u hoe ik AI tot nu toe heb gebruikt

Apple staat op het punt belangrijk AI-nieuws vrij te geven; Hier ziet u hoe ik AI tot nu toe heb gebruikt

Over een paar uur zullen we ontdekken wat Apple denkt over het uitbrengen van AI-aangedreven iPhone-software. We verwachten dat AI het komende jaar de levenskwaliteit van iOS zal verbeteren. In de recente geschiedenis zijn er aanwijzingen dat AI zo zal evolueren dat iOS 19 en iOS 20 net zo beïnvloed zullen worden door AI als iOS 18. We zullen zien.

In de tussentijd wil ik uitleggen hoe generatieve AI voor mij werkt, vóór de verwachte bijdrage van Apple.

ChatGPT en Claude

85% van mijn AI-gebruik bestaat uit ChatGPT op een Mac. Eerst als een vastgezet tabblad in Safari, daarna als een Mac-app van het hoogste niveau.

ChatGPT is de eerste app die ik tussen Finder en Safari zet. Ik denk dat dit komt door de manier waarop het mijn relatie met internet heeft veranderd, vooral met Google Zoeken.

Nog eens 10% van het gebruik vindt plaats op ChatGPT voor iPhone, vooral ChatGPT Voice in handsfree situaties. Claude van Anthropic, een andere AI gebaseerd op een groot taalmodel, heeft de overige 5%.

Ik laat Perplexity op mijn iPhone geïnstalleerd, maar ik ben er niet van overtuigd dat ik het nodig heb met ChatGPT. Ik ben op de hoogte van de AI van Google, maar niet onder de huidige naam.

Ik gebruik X Premium (om prijslimieten voor de Mac-app te vermijden), maar ik heb geen tijd geïnvesteerd in Grok. Misschien geeft Grok X een reden om zijn Mac-app nieuw leven in te blazen.

Hoe dan ook, terug naar de AI.

wiskunde

Een groot taalmodel dat geavanceerde tekstvoorspellingen doet, hoeft op zichzelf niet goed te zijn in wiskunde. ik ook niet. Maar ChatGPT kan gevallen herkennen waarin een conversatiereactie niet voldoende is. Met behulp van natuurlijke taalinvoer detecteert ChatGPT wanneer analyse nodig is.

Hier is een voorbeeld uit de echte wereld. Mijn beste vriend heeft een gratis Cybertruck gewonnen. Hij wilde mij een Tesla Model 3 verkopen. Ik stelde een betalingsovereenkomst voor 36 maanden voor, en hij ging akkoord. Simpel genoeg.

Zijn autolening had echter nog 19 maandelijkse betalingen over. Bovendien wilden we verzekeringsdekking, registratie, een verlengde garantie en een kleine APR erbij betrekken.

ChatGPT legde het met deze woorden uit en gaf ons een dynamisch betalingsplan dat aan al deze behoeften voldoet en tegelijkertijd zijn werk demonstreert. Ik weet zeker dat mijn vriend de cijfers had kunnen achterhalen, maar ik waardeer het dat ik de voorwaarden zelf kan verstrekken.

Ik heb ChatGPT ook gebruikt om realistische financiële doelen te stellen, budgetten te maken en mezelf meer te leren over financiële geletterdheid. Waardeer de aard van het gesprek zonder de ander te belasten.

schrijven

Veel mensen denken erover om artikelen voor u te schrijven als ze ChatGPT en schrijven bespreken. Maar ik pleit niet voor AI om mij te vervangen. In plaats daarvan lag mijn focus op het gebruik van generatieve AI om mijn vaardigheden aan te scherpen.

Ik geniet en waardeer schrijven als een vorm van communicatie en verhalen vertellen, zozeer zelfs dat ik ChatGPT nooit zou vragen om een ​​eerste concept voor mij te schrijven.

In plaats daarvan moedig ik ChatGPT aan om de tweede paar ogen te zijn voor wat ik zelf schrijf. Ik gebruik de Mac-app Rocket Typist om een ​​tekstsnelkoppeling uit te breiden; Bewerk het hierin:

Any spelling, grammar, or punctuation errors? If so, concisely list in bullets, please:

Plak vervolgens een zin, paragraaf of volledige tekst van mijn schrijven. Ik schrijf al 11 jaar op 9to5Mac en het telt. Het is echter een beetje zenuwslopend om te betalen om te publiceren, wetende dat lezers over de hele wereld het zullen consumeren.

ChatGPT heeft deze angst helpen verlichten, waardoor publiceren leuker wordt. Als ik vooral geïnteresseerd ben in tekstbewerking, zal ik op dezelfde manier generatieve AI gebruiken als hulpmiddel om mijn vaardigheden aan te scherpen.

Ik gebruik ChatGPT ook om snel vragen te beantwoorden die ontstaan ​​tijdens het schrijven van een verhaal. De truc voor mij is om de resultaten te behandelen als Wikipedia. Vertrouw nooit op de tekst die het retourneert. Gebruik het in plaats daarvan als een indicatie waar u uw eigen onderzoek op kunt richten. Dit beperkte kenmerk houdt mij zeker meer dan wat dan ook in mijn gedachtengang.

gezondheid

Tenslotte, en misschien wel het meest persoonlijk diepgaand, is het gebruik van ChatGPT voor de gezondheid. In het bijzonder mijn geestelijke gezondheid.

Elke maandagochtend breng ik een uur door met mijn therapeut. Dit helpt enorm bij het navigeren door het leven als alleenstaande ouder van twee kinderen onder de 12 jaar. Mijn doelen zijn altijd eenvoudig: ervaringen verwerken, mijn perspectief evalueren en elke prestatie vieren.

Met toestemming neem ik elke sessie op met spraakmemo's op mijn iPhone. Vervolgens transcribeer ik de tekst op mijn MacBook Air met behulp van het audiobestand en MacWhisper. Vervolgens gebruik ik een reeks aanwijzingen om mijn therapiesessie voort te zetten.

  • Can I show you the transcript of my latest therapy session? I'd like to take more from the session.
  • What are some things I should focus on before my next session in two weeks?
  • Any feedback about the kind of person I am?
  • What are some actionable items for this week?
  • Any constructive criticism to provide based on the transcript?
  • What about blind spots to consider? Should I be thinking about something that I didn't bring up? Something that isn't top of mind but that healthy, functioning adults think about?

Ik merk dat deze aanwijzingen het denken helpen verbeteren, nieuwe denkgebieden uitlokken en een afsluiting bieden voor een periode. Ik waardeer het dat ik een gedefinieerd eindpunt heb en niet verdwaal in de diepten van introspectie.

Meer in het algemeen was ChatGPT ook nuttig voor het prioriteren van taken en het nemen van beslissingen.

Analyseverlamming is reëel. ChatGPT helpt. De truc voor mij? ChatGPT laat de werking zien. Net als bij wiskundige aanwijzingen in natuurlijke taal, biedt ChatGPT een reden voor de manier waarop taken worden gesorteerd en beslissingen worden voorgesteld.

Deze en nog veel meer gebruiksscenario's hebben de iPhone en Mac nuttiger gemaakt. Ik ben benieuwd wat het integreren van generatieve AI op systeemniveau voor Apple doet.

FTC: We gebruiken automatische partnerlinks om inkomsten te genereren. meer.