June 17, 2024

4 lessen geleerd in een semester in het buitenland in Nederland

4 lessen geleerd in een semester in het buitenland in Nederland

Los Angeles – Vorig semester begon ik aan een spannende studiereis naar het buitenland in Nederland, waarbij ik 90 dagen doorbracht in een 14e-eeuws kasteel met 80 van mijn leeftijdsgenoten.

Die tijd bracht ook talloze ervaringen met zich mee, van het jongleren met werklasten tot het uitzoeken wanneer en waarheen te reizen. Voor andere studenten die een soortgelijke mogelijkheid overwegen, zijn hier vier lessen die ik mee naar huis nam uit mijn tijd in Europa.

Tegenlicht

Iedereen zegt dat je je spullen niet in de gootsteen moet gooien als je in het buitenland studeert, en dat is waar. Mijn ouders moedigden mij aan om alleen de essentiële spullen in te pakken, zodat ik gemakkelijk op pad kon gaan. Deze mentaliteit heb ik later overgenomen toen ik in het weekend reisde. In plaats van mijn handbagage mee te nemen, stopte ik wat ik nodig had in de tas die ik voor de les gebruikte en dat werkte prima. Het is een redder in nood, gezien Sommige Europese luchtvaartmaatschappijen rekenen extra voor ingecheckte bagage. Het inpaklicht maakte plaats voor de onvermijdelijke souvenirs die ik verzamelde, voornamelijk t-shirts en boeken.

Een cultuurschok is reëel

Naast het tijdsverschil van zes uur moest ik me ook aanpassen aan de Nederlandse cultuur. Het personeel van Castiel Well legde zorgvuldig de verschillende termen uit die we tegen konden komen – we volgden zelfs een online geschiedeniscursus over Nederland – maar het echte leren gebeurde in het dagelijks leven. Elke dag bracht een nieuwe les met zich mee door elke Nederlander die je tegenkomt te begroeten Erkenning van een aangepaste fooicultuur.

Als je eenmaal weet in welk land je gaat studeren, doe dan van tevoren zoveel mogelijk onderzoek. Als u vrienden heeft die het programma voor u hebben gedaan, vraag hen dan om advies, maar onthoud dat uw ervaring misschien niet dezelfde is als die van hen. Een cultuurschok kent verschillende vormen, maar jij en je collega’s zullen ze krijgen posities Samen.

Vooraf versus willekeurige reisplanning

Nadat ik een lijst had samengesteld met plaatsen die ik in Europa wilde bezoeken, besefte ik al snel dat ik niet alles zou kunnen bereiken wat ik had neergezet, vooral niet in een semester van 13 weken.

Ik had niets geboekt voordat ik in Nederland landde, wat een vermomde zegen bleek te zijn. Het was erg leuk om plannen te maken terwijl ik in het kasteel was, en de meeste van mijn leeftijdsgenoten bevonden zich in soortgelijke situaties. Het plannen van uitstapjes met vrienden inspireerde mij om andere plaatsen te verkennen. Door een stap voor te zijn, had ik iets om naar uit te kijken en kon ik van elke seconde op die nieuwe plek genieten.

Ik besloot ook een aantal dagtochten te maken, aangespoord door enigszins impulsieve beslissingen. Je kunt op de bus stappen, een treinkaartje kopen op het station en binnen twee uur ergens anders zijn. Die reizen zijn de moeite waard, ook al zijn er wat vertragingen. ik ben een Oldtimermuseum in Düsseldorf, Duitsland, en andere avonturen verkennen een boekwinkel die een kerk is geworden in het kleine Nederlandse stadje Swoll. Ik zou er niets van weten als ik niet geïnteresseerd was om ze te zien.

Documenteer alles

Ten slotte is dit misschien voor de hand liggend, maar maak heel veel foto's en video's en heb er plezier mee. Ik vertrouwde op mijn telefoon om alle herinneringen die ik maakte vast te leggen, maar sommige klasgenoten hadden filmcamera's bij zich of maakten reisvideo's. Zelfs nu ga ik terug naar mijn filmrol en herinner me hoeveel ik van de reis heb genoten.

Ik probeerde zo vaak mogelijk een dagboek bij te houden en gevoelens op te schrijven als een tastbare herinnering aan de plaatsen die ik bezocht. Het dagboek was ook handig bij het verzamelen van souvenirs, aangezien sommige pagina's werden gebruikt om transitpassen of museumkaartjes op te slaan. Er bestaat niet één manier om uw tijd in het buitenland bij te houden. Ontdek wat voor jou werkt en houd je daar zoveel mogelijk aan.

Laatste gedachten

De grootste verwachting die ik de afgelopen vier maanden heb gehad, was dat ik uit mijn comfortzone zou komen. Ik heb ervaringen gehad die ik niet zou hebben gehad als ik was gebleven. Ik verkende de straten van Venetië en Londen en liep tot 1 uur 's nachts met vrienden door Brussel, tussen de tientallen verhalen die ik nu heb. Ondanks een beetje FOMO als het gaat om het missen van plaatsen en mensen thuis, heb ik mijn best gedaan om in het moment te blijven, omdat ik niet weet of – en wanneer – ik terug zal komen.

Mijn vier maanden in Nederland hebben werkelijk mijn verwachtingen overtroffen. Ik weet dat de lessen die ik hier heb geleerd mij goed van pas zullen komen bij mijn toekomstige inspanningen.

Jordan Bakalinawan (hij/hem) is gevestigd in Los Angeles en behandelt nieuws, gezondheid en technologie. Momenteel studeert hij journalistiek aan het Emerson College in Boston. Volg hem op X: @JPagkalina1 en Instagram: @jpagka22.

Bewerkt door Nykeya Woods