September 20, 2024

Woensdagronde: Arsenal, PSV Eindhoven naar achtste finales |  Champions League

Woensdagronde: Arsenal, PSV Eindhoven naar achtste finales | Champions League

Twaalf teams hebben nu hun plaats geboekt voor de knock-outfase van de Champions League 2023/24, nadat Arsenal en PSV Eindhoven zich op contrasterende wijze bij de club voegden op een avond vol spannende comeback en veel doelpunten.

UEFA.com rondt alle actie af terwijl ronde 5 woensdag ten einde loopt.

Champions League-voorspelling

groep A

Galatasaray 3-3 Manchester United

Hoogtepunten: Galatasaray 3-3 Manchester United

De Turkse ploeg herstelde tweemaal van een achterstand van twee doelpunten en claimde een deel van de winst in een spannende allround wedstrijd. United lag op koers voor een broodnodige overwinning toen het binnen 18 minuten met 2-0 voorkwam dankzij Alejandro Garnacho en Bruno Fernandes, maar de wedstrijd ging open toen de vrije trap van Hakim Ziyech op de een of andere manier zijn weg vond. Scott McTominay herstelde het bezoekerskussen, maar Ziyech herhaalde dit staaltje voordat hij leverancier werd van de verbluffende gelijkmaker van Kerem Akturkoglu.
Speler van de wedstrijd: Hakim Ziyech (Galatasaray)

Belangrijkste statistieken: United scoorde drie doelpunten in alle drie de uitwedstrijden in Groep A, maar kwam met één punt weg.
12/12: Kopenhagen versus Galatasaray, Manchester United versus Bayern München

Bayern 0-0 Kopenhagen

Hoogtepunten: Bayern 0-0 Kopenhagen

Bayern’s recordreeks van 17 overwinningen in de groepsfase kwam ten einde, toen Kopenhagen hun bod op de tweede plaats in Groep A versterkte. De kansen waren klein in München, waarbij de meerderheid voor de bezoekers viel naarmate de koude nacht voortduurde en Manuel Neuer op het einde een briljante dubbele redding had van Mohamed Elyounoussi.
Speler van de wedstrijd: Rasmus Falk (Kopenhagen)

Belangrijkste statistieken: Bayern had vóór woensdag de laatste zes thuiswedstrijden in alle competities gewonnen en scoorde gemiddeld ruim vier doelpunten per wedstrijd.

Groep B

Sevilla 2-3 PSV Eindhoven

Hoogtepunten: Sevilla 2-3 PSV Eindhoven

Een kopbal van Ricardo Pepe in de verlenging bezorgde PSV Eindhoven een spannende overwinning in een spannende wedstrijd tegen Sevilla. Veteraan-verdediger Sergio Ramos zette de gastheren op voorsprong voordat Youssef En-Nesyri na rust de voorsprong verdubbelde met een goed geplaatst schot. Maar het momentum van de wedstrijd veranderde volledig toen Lucas Ocampos twee gele kaarten op rij kreeg, en de briljante aanval van Ismael Saibari werd gevolgd door het eigen doelpunt van Nemanja Gudeli voordat Pepe een onbetaalbare overwinning bezegelde.
Speler van de wedstrijd: Johan Bakayoko (PSV)

Belangrijkste statistieken: Op de leeftijd van 37 jaar en 244 dagen werd Sergio Ramos de oudste Spaanse doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Champions League, waarmee hij zijn voormalige internationale teamgenoot Pedro Rodriguez (36 jaar en 89 dagen) inhaalde.
12/12: Lens vs Sevilla, PSV Eindhoven vs Arsenal

Arsenal 6-0 Lens

Hoogtepunten: Arsenal 6-0 Lens

Arsenal won de tweede set op nadrukkelijke wijze, waarbij Kai Havertz 13 minuten nodig had om de eerste van vijf doelpunten in de eerste helft te scoren. Gabriel Jesus scoorde het tweede doelpunt en daarna bekeerde Bukayo Saka zich van dichtbij, voordat Gabriel Martinelli oversloeg en Martin Odegaard op slag van rust een volley afvuurde. Invaller Jorginho voegde in de 86e minuut een strafschop toe om de uitslag compleet te maken, waardoor Lens, die door Facundo Medina tegen de paal werd geraakt, de wedstrijd niet hoger dan derde kan afmaken.
Speler van de wedstrijd: Gabriël Jezus (Arsenaal)

Belangrijkste statistiekenArsenal scoorde voor het eerst zes verschillende doelpunten in een Champions League-wedstrijd, van de groepsfase tot de finale.

Laatste ranglijst

Groep C

Real Madrid 4-2 Napoli

Wedstrijdoverzicht: Real Madrid 4-2 Napoli

Wisselspelers Nicolas Paz en Joselu zorgden voor de overwinning voor Real Madrid, terwijl de gastheren de eerste plaats in Groep C veiligstelden. Daarvoor verbaasde Napoli de fans van Santiago Bernabeu al na negen minuten, toen Giovanni Simeone van dichtbij scoorde. De briljante inzet van Rodrigo en de krachtige kopbal van Jude Bellingham deden de rollen halverwege de eerste helft omdraaien, voordat Andre-Frank Zambo Anguissa kort na de herstart de zaken omdraaide. Maar de Partenopei konden de druk van Madrid in de slotminuten niet weerstaan.
Speler van de wedstrijd:Jude Bellingham (Real Madrid)

Belangrijkste statistiekenReal Madrid heeft 16 van de laatste 17 Champions League-duels tegen Italiaanse clubs gewonnen.
12/12: Union Berlijn versus Real Madrid, Napoli versus Braga

Braga 1-1 Union Berlijn

Hoogtepunten: Braga 1-1 Union Berlijn

Braga ligt nog steeds op koers om in het nieuwe jaar in het Europese voetbal te spelen. Ze kwamen terug van een doelpunt en speelden gelijk tegen Union Berlin, ondanks dat ze meer dan een uur met tien man speelden, waarbij Sekou Nyakati een rode kaart kreeg na een uitdaging tegen Kevin Behrens. . Robin Goossens wist drie minuten voor rust de score te openen uit een hoekschop, maar Alvaro Diallo racete naast om zes minuten na rust de gelijkmaker te maken voor de thuisploeg. Het wachten van Union Berlin op hun eerste Champions League-overwinning duurt voort.
Speler van de wedstrijd:Ricardo Horta (Braga)

Belangrijkste statistieken: Braga maakte een einde aan een reeks van vijf thuisnederlagen op rij in de groepsfase van de Champions League.

Groep D

Benfica 3-3 Inter

Hoogtepunten: Benfica 3-3 Inter

Benfica’s hoop op een plaats in de Europa League blijft levend, hoewel de Eagles een voorsprong van drie doelpunten verspeelden toen ze gelijk speelden tegen Inter. De hattrick van Joao Mario in de eerste helft tegen zijn oude club leek de gastheren op afstand te houden, maar het eerste Inter-doelpunt van Marko Arnautovic kort na het begin van de tweede helft gaf hoop. Het verbluffende schot van Davide Fratesi verkleinde de achterstand nog verder, voordat de strafschop van Alexis Sánchez gelijk maakte. Benfica – die Antonio Silva laat wegstuurde – zal het in ronde 6 opnemen tegen Salzburg en als derde eindigen in Groep D.
Speler van de wedstrijd: João Mario (Benfica)

Belangrijkste statistieken: Joao Mario scoorde vier doelpunten in 69 wedstrijden voor Inter, maar het kostte hem 34 minuten om een ​​hattrick tegen hen te scoren – de eerste van een Benfica-speler in het Champions League-tijdperk, van de groepsfase tot de finale.
12/12: Salzburg versus Benfica, Inter versus Real Sociedad

Real Sociedad 0-0 Salzburg

Hoogtepunten: Real Sociedad 0-0 Salzburg

Alexander Schlager maakte een reeks verbluffende reddingen om Real Sociedad de overwinning te ontzeggen in een wedstrijd die werd gedomineerd door het Spaanse team. De doelman uit Salzburg maakte in de tweede helft prachtige reddingen van Benat Torrents en Omar Sadiq, evenals een directe vrije trap van Takefusa Kubo vlak voor het einde van de reguliere speeltijd. Dit leverde zijn team een ​​punt op en bracht hen in een goede positie om de derde plaats in Groep D te behalen bij het ingaan van de zesde ronde.
Speler van de wedstrijd: Martin Zobimendi (Real Sociedad)

Belangrijkste statistiekenReal Sociedad slaagde er pas voor de tweede keer in om te scoren in hun laatste 19 groepsfaseduels in de Europese clubcompetitie.