September 20, 2024

Wall Street Journal: Arsenal verslaat Everton nadat Chelsea Tottenham verslaat |  Manchester United houdt het voor Villa in het aangezicht van City die Leicester verplettert |  voetbal nieuws

Wall Street Journal: Arsenal verslaat Everton nadat Chelsea Tottenham verslaat | Manchester United houdt het voor Villa in het aangezicht van City die Leicester verplettert | voetbal nieuws

Chelsea bleef Arsenal één punt voor in de titelrace van de Women’s Premier League nadat ze van een achterstand terugkwam en Tottenham Hotspur met 3-1 versloeg, ondanks het ontslag van Anne Catherine Berger in de eerste helft.

Tottenham 1-3 Chelsea

Een eigen doelpunt van Sophie Engel (15) bezorgde Spurs de leiding bij The Hive, maar Guru Ritten maakte na 12 minuten gelijk voor de bezoekers toen haar voorzet de hoek in ging.

Met 33 minuten op de klok viel Chelsea terug naar 10 spelers. Berger werd uit haar streak geslagen nadat Rachel Williams werd gepasseerd door Kyah Simon voordat de uit-doelman de 34-jarige buiten het strafschopgebied knock-out sloeg.

afbeelding:
Sam Kerr viert feest nadat hij Chelsea op voorsprong heeft gezet tegen Tottenham

Het had gemakkelijk het keerpunt in de wedstrijd kunnen zijn, maar de kant van Emma Hayes kwam samen en bedankte Sam Kerr toen haar schoolkop het net vond om Chelsea op voorsprong te brengen (71).

Vervolgens pakte Jesse Fleming de punten in blessuretijd (90+5) toen ze haar enorme inspanning vanaf 25 yards met bijna de laatste aanraking van de wedstrijd in het net gooide.

Everton 0-3 Arsenal

In de wetenschap dat alleen een overwinning voldoende zou zijn na het resultaat van Chelsea eerder op de dag, versloeg Arsenal Everton met 3-0 in Walton Hall Park om één punt van de leiders te blijven.

Caitlin Forward bezorgde Arsenal een verdiende voorsprong
afbeelding:
Caitlin Forward bezorgde Arsenal de verdiende voorsprong tegen Everton

Caitlin Ford brak kort voor rust de stand door een pass van Leah Williamson (43).

Het was 2-0 tegen Arsenal in de 67e minuut nadat de Nederlandse spits Vivian Miedema ervoor zorgde dat Beth Mead het 50e doelpunt van de Engelse spits maakte in het Wereldkampioenschap basketbal.

Jordan Nobbs sloot zich vervolgens aan bij de 50e club toen ze in de bovenhoek schoot na één doelpunt met Meade (75), die de man van de wedstrijd-prijs verdiende.

Mead brak ook het record voor de meeste assists in de WSL-geschiedenis. Ze heeft er nu 36 in competitie, één meer dan Karen Carney.

Gebruik de Chrome-browser voor een toegankelijke videospeler

Arsenal’s Beth Meade spreekt met Sky Sports na haar optreden als Man of the Match

“Het is een geweldig gevoel”, zei Mead. “Ik hou ervan om in deze competitie te spelen en ik hou ervan om voor Arsenal te spelen, en het is geweldig om 50 goals te maken in deze competitie.” Luchtsporten.

Over haar poging om Chelsea te vangen, voegde ze eraan toe: “We moeten gewoon controleren wat we kunnen doen en proberen in elke wedstrijd drie punten te pakken.

“We bidden dat Chelsea faalt, maar Chelsea is een geweldig team, dus we zullen zien. We zullen duimen dat we kunnen blijven winnen.”

Edval: Laten we genieten van de titelrace

Arsenal-coach Jonas Edval Hij zei over de presentatie van zijn team: “De prestatie was erg goed, vooral tegen het einde van de eerste helft en de basis van de hele tweede helft. Ik ben trots op het team.”

“We hadden de lage trap van Everton verwacht, maar we bewogen de bal heel goed om ze te verwarren en de juiste momenten te vinden om verder te gaan.

“Als je kijkt naar de ontwikkeling en progressie, zijn we dit jaar in de titelrace en vechten we om kampioen te worden. Vorig seizoen vocht het team voor de derde plaats, dus het was leuk om in de afgelopen wedstrijden om de titel te vechten.

“Als iemand ons heeft verteld dat we voor het seizoen zouden gaan, laten we ervan genieten.”

Arsenal-chef Jonas Edivale geeft zijn gedachten aan Sky Sports na de 3-0 overwinning van zijn team op Everton

Smith: Geweldige reactie van Arsenal

Sue Smith van Sky Sports:

“Arsenal had moeten winnen. Het was belangrijk om dat te doen en het was moeilijk tegen een team als Everton, dat achterover zou hebben gestaan ​​en verdedigd.”

“Ze moesten geduld hebben, en toen de kansen zich voordeden, pakten ze die. Het was een geweldige reactie.”

Manchester City 4-0 Leicester

Manchester City wil als derde eindigen, voor rivalen Manchester United, na hun dominante 4-0 overwinning op Leicester.

Caroline Weir, Lauren Hemp en Julie Blackstad scoorden een doelpunt voor de tweede helft en Alex Greenwood maakte in de tweede helft het vierde doelpunt uit een strafschop.

Caroline Weir viert haar openingsdoelpunt met teamgenoot Elaine White
afbeelding:
Caroline Weir van Manchester City viert haar eerste doelpunt met teamgenoot Ellen White

Het resultaat was City’s 10 opeenvolgende overwinningen in alle competities.

Leicester heeft vier punten voorsprong op onderste club Birmingham en heeft de laatste zes wedstrijden verloren.

Aston Villa 0-0 Manchester United

De hoop van Manchester United om volgend seizoen als derde te eindigen en een plaats in Europa veilig te stellen, kreeg een grote klap na een 0-0 gelijkspel met Aston Villa.

United begon sterk aan de wedstrijd met terugkerende Aston Villa-doelman Sean Rogers – die zijn debuut maakte in meer dan 18 maanden – die de wedstrijd in het eerste kwartier verschillende keren opriep.

Galton, Alicia Russo, Ella Tone en Martha Thomas hadden alle kansen, maar United slaagde er niet in door te breken naar een sterke Villa-ploeg, die zich naarmate de wedstrijd vorderde tot een competitie ontwikkelde.

Thomas kreeg al vroeg in de tweede helft een gouden kans nadat Thorisdottir Galton vanaf links wijd stuurde. Thomas ontmoette Galton’s Cross voor de eerste keer, maar ze kon geen goed contact maken, en ze veegde haar schoenen uit en breidde zich uit.

Rogers ontkende opnieuw Toone’s partij laat in de tweede helft toen United gedwongen werd de gelijkmaker te maken, waardoor ze een punt voorsprong hadden op City, nadat ze een extra wedstrijd hadden gespeeld.

United is ook weg met Chelsea op de laatste dag van het seizoen, waardoor City aan het stuur komt en als derde eindigt aan het einde van het seizoen.

Lezen 1-2 West Ham

West Ham verdiende een verdiende 2-1 overwinning op Reading om Brighton te passeren naar de zesde plaats.

Na een doelpuntloze eerste helft zetten Emma Snirl en Yui Hasegawa de Hammers op weg naar de overwinning, voordat Faye Bryson in blessuretijd het verschil naar Reading trok.

De gastheren zijn nu acht WSL-wedstrijden zonder overwinning, negen wedstrijden in alle competities, met nog maar twee wedstrijden te gaan.

Wat is het volgende?

Donderdag 28 april 19:00 uur

Aanvang 19:45 uur

Chelsea Gezicht Tottenham Terug in de Women’s Premier League herschikte wedstrijd op Kingsmeadow op donderdag, live Luchtsporten (Aanvang 19.45 uur).

Manchester Brighton organiseert volgende zaterdag (11.30 uur) terwijl Lister welkom lezing De volgende dag (14.00 uur).

aanstaande zondag ook West Ham reist naar Manchester United (vertrek 12.00 uur), Aston Villa Maak de reis naar Arsenaal (aftrap van de wedstrijd 14.15 uur) en Everton De gastheer, Tottenham (wedstrijd half acht ‘s avonds).

Hoe volg je WSL op Sky Sports

Luchtsporten – Alle 35 games zullen beschikbaar zijn op de grote Sky Sports-kanalen, waaronder Sky Sports Premier League, Sky Sports Football en Sky Sports Main Event.

Sky Sports digitaal – Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van WSL via SkySpots.com en de app, inclusief exclusieve functies en interviews, plus speciale liveblogverslagen en clips van de games live op Sky Sports. Je kunt dit seizoen gratis wedstrijdhoogtepunten van elke WSL-game bekijken op de digitale platforms en het YouTube-kanaal van Sky Sports.

Sky Sports Nieuws – 24 uur per dag, zeven dagen per week kunnen fans van Barclays FA WSL genieten van Sky Sports News (Channel 409), de reguliere redactionele berichtgeving en verhalen van de competitie gedurende het seizoen.

Binnen WSL – Georganiseerd door bekroonde media en journalist Jessica Creighton, binnen WSL Dit is een uitgebreid rapport over alles wat te maken heeft met de Barclays Women’s Premier League en vrouwenvoetbal. De wekelijkse show wordt vanaf donderdag 9 september uitgezonden op Sky Sports Premier League, en het programma bevat previews van een half uur van wedstrijden, diepgaande analyses en exclusieve interviews met spelers. Kijkers kunnen een kijkje achter de schermen verwachten, evenals een samenvatting van alle actie op en buiten het veld.

Sky Sports Sociaal – Naast de berichtgeving over en zichtbaarheid van de competitie op alle grote sociale-mediakanalen van Sky Sports, is er een nieuw speciaal Twitter-kanaal Tweet insluiten Het wordt de thuisbasis van alle Barclays FA WSL-content op Sky Sports.

Klik hier om alle Barclays FA WSL-wedstrijden aan uw kalender toe te voegen.