Curacao

Curacao.nu is de toonaangevende aanbieder van Nederlands kwaliteitsnieuws in het Nederlands voor alle doelgroepen.

Waarom u de synchronisatie van Google- en Apple-foto’s zou moeten opheffen

Foto van een artikel met de titel Waarom de synchronisatie van Google en Apple Photos ongedaan moet worden gemaakt

Foto: Primakov (aandelenstrijd)

Je hebt een paar opties als het gaat om het beheren van foto’s op de iPhone. Apple Photos is de ingebouwde optie en over het algemeen is het redelijk goed. Google Foto’s is een optionele app, die over het algemeen ook prima is. Het is echter niet goed om beide tegelijkertijd te gebruiken en moet worden vermeden. Als je de twee echter al hebt gemengd, is er een manier om ze veilig te ontkoppelen.

Google Foto’s wil nuttig zijn: het wil uw one-stop-shop zijn voor het weergeven van uw foto’s en video’s en voor het maken van back-ups in de cloud. Het is in dit opzicht niet anders dan Apple Photos en iCloud Photo Library. De manier waarop het werkt als je de Apple Photos-app al gebruikt, kan echter soms verwarrend, frustrerend en misleidend zijn.

Dit is de situatie: je hebt een Apple Foto’s-bibliotheek, maar je downloadt Google Foto’s naar je iPhone. De app vraagt ​​om toegang tot je Apple bibliotheek. geweldig! Geen probleem. Plots kreeg ik meldingen van Google: je hebt geen opslagruimte meer voor je account – nee, je bent op Hij rent opslagruimte op uw account, en u moet meer kopen om te kunnen gebruiken Ietsinclusief alle belangrijke Gmail.

Nou, nogmaals, geen probleem, je kunt gewoon wat foto’s verwijderen uit Google Foto’s. Je hebt tenslotte nog steeds Apple Photos, dus daar kan geen kwaad in. Behalve dat wanneer je een foto uit Google Foto’s verwijdert, het ook foto’s van Apple Foto’s verwijdert, wat slecht is. Je lijkt vast te zitten: tenzij je veel van je favoriete foto’s en video’s wilt wissen, lijkt het alsof je enige optie is om meer Google-opslag te kopen, wat Voelen Een beetje zoals, ik weet het niet, chantage?

Gelukkig kun je deze situatie zonder verlies oplossen elk van uw foto’s of een cent meer betaalt dan u daadwerkelijk betaalt, als u Google al iets betaalt.

Het eerste dat u moet begrijpen, is dat het waarschijnlijk geen Google Foto’s heeft iedereen vanaf uw Apple Photos-media. Als je geen opslagruimte meer hebt, heeft Google Foto’s zoveel mogelijk foto’s en video’s geïmporteerd en stopt het wanneer je je opslaglimiet bereikt. De reden dat u de hele Apple Photo-bibliotheek in Google Foto’s ziet, is omdat Google Foto’s die bibliotheek in zijn app spiegelt: sommige hiervan zijn mogelijk gekoppeld aan uw Google-account, maar andere mogelijk niet, en ze verschijnen hier alleen omdat Google Foto’s ze uitcheckt Uit uw Apple-fotobibliotheek.

De situatie is echter frustrerend. Je Google-account is vol, Google heeft een deel van je foto’s en het lijkt erop dat je er niets van verwijdert Zojuist Google Foto’s. Dit is wat u moet doen:

Schakel eerst de instelling uit waarmee Google Foto’s uw Apple-fotobibliotheek kan importeren. Open hiervoor Google Foto’s, klik op je profielfoto of de eerste letter van je naam, go naar Foto-instellingen > Back-up en synchronisatiedan uitschakelen Back-up en synchronisatie. Deze actie verbreekt de verbinding tussen uw Apple Foto’s-bibliotheek en Google Foto’s en stelt u in staat om veilig items uit Google Foto’s te verwijderen zonder ze uit Apple Foto’s te verwijderen.

Je kunt deze items verwijderen vanuit de Google Foto’s-app of vanuit een bestand Google Foto’s-webappdie vervolgens de opslagruimte van uw Google-account herstelt.

Deze tip is echter echt voor mensen die geen back-up van hun iPhone-foto’s willen maken naar Google Foto’s. Mocht je er interesse in hebben, wij hebben tips voor Beheer hier uw Google Foto’s-bibliotheek.

READ  Twitter stelt Twitter Blue-abonnees in staat om vroegtijdig enkele nieuwe functies uit te proberen

Kemp Arnold

"Gamedokter. Een zombiefanaat. Muziekstudio. Ninjacafé. Televisieliefhebber. Aardige fanatieke alcoholist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top