March 29, 2024

VS in gemengde estafettefinale om een ​​gouden afscheid van Felix . aan te wijzen

Atletiek – Wereldkampioenschappen atletiek – 4x400m gemengde estafette – ronde 1 – Hayward Field, Eugene, Oregon, VS – 15 juli 2022 VS Elijah Goodwin en Kennedy Simon spelen REUTERS/Lucy Nicholson

Registreer nu om gratis onbeperkte toegang te krijgen tot Reuters.com

AUGEN, Oregon, 15 juli (Reuters) – De verspreide menigte op de openingsochtend van de Wereldkampioenschappen atletiek kreeg vrijdag iets om te juichen toen de Verenigde Staten de wedstrijd wonnen op de 4x400m gemengde estafette, het eerste baanevenement op de meeting.

De Verenigde Staten wonnen het evenement toen het drie jaar geleden in Doha werd gepresenteerd, maar slaagden er tijdens de Olympische Spelen niet in om hun favoriet waar te maken, waar het als derde eindigde.

Het USA-team bestaande uit Elijah Godwin, Kennedy Simon en Vernon Norwood moest hard werken om voorbij een indrukwekkend Nederlands kwartet te komen, maar eindigde de wedstrijd sterk voor de eerste overwinning. Olympisch kampioen Polen moest in de tweede etappe zwaaien om de derde plaats in de autokwalificatie veilig te stellen.

De finale is het hoogtepunt van de avondsessie, aangezien de 36-jarige VS Alison Felix naar verwachting haar team zal introduceren terwijl ze haar uitpuilende medailles wil toevoegen op de 10e Wereldkampioenschappen voordat ze dit jaar met pensioen gaat.

De Dominicaanse Republiek, zilveren medaillewinnaars in Tokio, won de tweede ronde, waarbij Ierland verrassend tweede werd voor Jamaica, dat als derde eindigde in de automaat.