September 8, 2024

Voorbereiding op het EK: Donyal Malen scoort voor Nederland

De voorbereidingen voor het Europees Kampioenschap van aanstaande vrijdag (14/06) in Duitsland zijn in volle gang: Borussia's Donnel Malone scoorde in de 4-0 vriendschappelijke overwinning van Nederland op IJsland en bracht de stand op 3-0. Maandagavond (11/06).

Donal Malone stond nog maar vier minuten op het veld toen Memphis de assist van Depay omzette. Met Nederland op een 2-0 voorsprong in Stadion De Kuip in Rotterdam kwam de Borussia-man in de 75e minuut als invaller voor Cody Kakpo. Debe pikte de BVB-aanvaller kort daarna uit met een prachtige pass in het strafschopgebied en Malone schoot hem in de rechterbovenhoek om de stand op 3-0 te brengen (79). Nederland won vrijdag met 4-0 van IJsland in de vriendschappelijke finale van Oranje voor aanvang van het EK.

Ook Salih Ozkan kwam maandagavond internationaal in actie. De Borussia-man stond in de basis voor de 2-1 nederlaag van Turkije tegen Polen in het Narodowy Stadion en werd in de 61e minuut gewisseld. Eerder, op vrijdag, stonden Nico Schlotterbeck en Niklas Fulkrug op het veld voor Duitsland in het Borussia Park in Mönchengladbach. De ploeg van Duitslands bondscoach Julian Nagelsmann won met 2-1 in hun laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Griekenland dankzij doelpunten van Pascal Kroos en Kai Havards. In de tweede helft kwamen Schlotterbeck (68) en Fulkrug (69) het veld op.