July 6, 2024

Voetbal: Jackpo: Nederlanders “toonden een reactie”

MÜNCHEN: Het veel bekritiseerde Nederlandse nationale team “toonde een reactie” op de 3-0 overwinning op Roemenië op dinsdag, waardoor ze naar de kwartfinales van Euro 2024 gingen, zei Cody Jacobo, een speler van het Nederlandse nationale team.

Het Nederlands elftal kreeg zware kritiek te verduren nadat het in de groepsfase de derde plaats bezette, achter Oostenrijk en het als tweede geplaatste Frankrijk.

Zelfs aanvoerder Virgil van Dijk bekritiseerde zijn ploeg en zei dat ze de “wil om te winnen” misten in de 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk.

Maar Jacpo scoorde de openingstreffer tegen Roemenië in München en gaf de bal vervolgens door aan Donyiel Malen om zeven minuten voor tijd het tweede doelpunt te scoren.

De spits van Liverpool zei tegen het Duitse netwerk ARD: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld en we hebben goed gereageerd op de laatste wedstrijd, en ik ben erg blij.”

“Vandaag hebben we een stap in de goede richting gezet.

“Het draait allemaal om agressie, intensiteit en verdediging als team en ik denk dat het een goede en belangrijke stap was.”

Het Nederlands elftal plaatste zich voor het eerst sinds 2008 voor de kwartfinales van het EK, wat Jacobo een gevoel van nostalgie bezorgde na het aanschouwen van de succesvolle Oranje-ploegen als jongeman.

“Ik heb veel mooie herinneringen, maar nu proberen we met dit team nieuwe eigen herinneringen te creëren”, zei hij.

Het resultaat was niet het echte verhaal van de wedstrijd, aangezien het Nederlandse team zwak bleef ondanks een voorsprong met een schoon doelpunt tot de 83e minuut tegen het actieve Roemeense team.

De Nederlandse verdediger Denzel Dumfries zei dat zijn team “niet nerveus” was, ondanks dat het er niet in slaagde de verdediging van de tegenstander te doorbreken via een aantal kansen.

“Nee, we waren niet zenuwachtig, we kennen onze kwaliteit, we weten dat we kunnen scoren. Ik ben er trots op hoe gefocust we tot de laatste minuut waren”, aldus Dumfries.

Malen, die in de tweede helft als invaller inviel, scoorde in de derde minuut van de blessuretijd zijn tweede doelpunt en bezegelde de overwinning.

De aanvaller van Borussia Dortmund brak door de verdediging van de tegenstander en dribbelde langs hem heen, naast een paar sneakers die door de Roemeense kant op het veld werden gegooid, voordat hij scoorde.

“Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen en ik ben blij dat we hebben gewonnen”, zei Malin.

Nu de datum van de confrontatie met Turkije in de kwartfinales nadert, zei Malin dat zijn team feest zal vieren om de teleurstelling die het in de groepsfase heeft opgelopen, weg te werken.

“In de kleedkamer is er wat muziek, misschien gaan we wat drinken”, zei hij.

“Je moet er van beide kanten over nadenken. Als je verliest, voel je je slecht, dus het is goed om te winnen.” — Agence France-Presse