September 8, 2024

Virgil van Dijk denkt na over zijn toekomst bij Liverpool en Nederland na het verlaten van Euro 2024

Virgil van Dijk, verdediger van Liverpool en Nederland, bevestigde dat hij zijn toekomst bij zijn club en nationale ploeg zal evalueren na het vertrek van Nederland uit het EK 2024 in de halve finales. Nederland verloor in blessuretijd door een doelpunt van Ollie Watkins, terwijl Engeland de wedstrijd met 2-1 won en zich voor de tweede keer op rij plaatste voor de EK-finale.

Van Dijk vertelde verslaggevers na het verlies tegen Engeland dat hij in de zomer goed zal bestuderen wat hij wil op club- en nationaal teamniveau. De verdediger zei, zoals gemeld door Reuters, dat het uiteindelijk een emotioneel seizoen voor hem was en dat hij ervan moest herstellen voordat hij een beslissing nam.

“Ik heb nu geen idee”, zei Van Dijk tegen verslaggevers na de 2-1-zege van Engeland op Nederland om zich zondag te plaatsen voor de finale tegen Spanje. “Ik zal deze zomer goed nadenken over wat ik wil op clubniveau en als internationale speler Daarna gaan we het opnieuw proberen, maar eerst moeten we hiervan herstellen.”

“Na een seizoen als dit, waarin van alles is gebeurd, wordt het op het einde emotioneel omdat je weet dat het voorbij is”, aldus Van Dijk, die vond dat Oranje goed gepositioneerd was om de halve finale in Dortmund te winnen.

Het doet erg zeer

Nederland kwam in de zevende minuut op voorsprong via Xavi Simons, voordat Engeland in de 18e minuut gelijk maakte uit een omstreden strafschop. De twee teams waren tot het einde nek-aan-nek en de wedstrijd leek op verlenging af te stevenen voordat Watkins tussenbeide kwam.

Van Dijk zei in de tweede helft dat hij voelde dat het resultaat in hun voordeel zou zijn, voordat Watkins Engeland naar de finale leidde. De verdediger zei dat het pijnlijk voor hem was om de wedstrijd op deze manier te verliezen.

Over het doelpunt van de Engelse invaller in blessuretijd voegde hij eraan toe: “Vooral in de tweede helft had ik het gevoel dat het resultaat in ons voordeel zou zijn. Maar (Ollie) Watkins had misschien meer ruimte dan hij had moeten hebben en hij rondde de wedstrijd goed af. “

“Het is heel pijnlijk om zo laat in de wedstrijd toe te geven en nu met lege handen weg te komen. We hebben ons best gedaan, iedereen heeft alles gegeven en als het doelpunt in de laatste minuut zo viel, is dat heel jammer. Sorry “.

Van Dijk had eerder dit jaar laten doorschemeren dat hij onzeker was over zijn toekomst bij zijn club.