September 8, 2024

Uruguay boekt overwinning op Nederland in de Rugby World U20 Cup

Uruguay versloeg Nederland vrijdag met 32-16. Het einde van de wedstrijd is zichtbaar Los Territos naar de bronzen finale van de World Rugby U20 Trophy. In de finale zal Uruguay het opnemen tegen Schotland of Japan, met een ander team, de Verenigde Staten.

Nederland zal daardoor ontevreden zijn. Nederland stond bij rust met 10-03 voor. Uruguay hergroepeerde zich echter en nam de leiding in de tweede helft. Uruguay scoorde vier pogingen in de tweede helft, terwijl Nederland twee strafschoppen scoorde.

De eerste score van de wedstrijd was de enige score van Uruguay in de eerste helft. Vlieg half Francisco Landauer krijgt een penalty. Tweede roeier Dean Garst reageerde met een try voor Nederland in de 15e minuut. Die werd vervangen door vleugelverdediger Ilan Wasson, die ook in de eerste helft een penalty kreeg.

De comeback van Uruguay begon in de 43e minuut. Center Santiago Gini combineerde met scrumhalf Pedro Hoplock, die onder de palen scoorde. Landauer maakte er 10-10 van.

Los Territos Het was zeven minuten te laat. Dit keer deed Landauer een poging en ontsnapte. Hij verdeelde de verdediging voor een poging. Zijn eigen conversie bracht de Zuid-Amerikanen zeven punten voorsprong. Landauer was er al snel bij betrokken toen hij de partituur van Franco Bertini omzette.

Als reactie daarop waagde het Nederlandse team een ​​gokje op de strafschop van Wasson. Dit betekende dat Uruguay 11 punten voorsprong had. Center Augusto Flangini was de verdediging te slim af en bracht de stand op 29-13. De doelpuntenmakers wisselden late strafschoppen uit.

Los Territos Speel woensdag opnieuw zoals USA. De laatste speeldag van het toernooi zal de definitieve plaatsing bevestigen.