September 22, 2024

Updates herfstsportactiviteiten Central Holland College – 22-09-24 | Radio KNIA KRLS

Evenementresultaten:

Wartburg 10, Central Football 6 – 92,1 KRLS

Het centrale volleybalteam wint met 3-0 in het Wisconsin-Lacrosse Invitational-toernooi

Greenville (Ill.) 2, Central 1 herenvoetbalteam

Centraal Damesvoetbal 2, Wisconsin-River Falls 1

Centraal damesgolf staat op de eerste plaats na de eerste ronde van de Buena Vista Open

Samenvattingen van evenementen:

Central Football belandt aan de verkeerde kant van de defensieve strijd

Het vasthouden van Wartburg College zonder aanvallend doelpunt was zaterdag niet genoeg voor het voetbalteam van Central College, want ze verloren met 10-6 in een wedstrijd die live werd uitgezonden op 92.1 KRLS.

Central (2-1, 0-1 American Rivers Conference) had in het eerste kwart moeite met balverlies. Bij de tweede aanvalspoging van Central ging een terugpass weg van de beoogde ontvanger, en een Wartburg-verdediger ging 24 meter de andere kant op voor een score. Central gooide twee onderscheppingen bij de volgende twee pogingen, maar hield de Knights op slechts één velddoelpunt.

Toen de aanval van de Knights in het tweede kwart een voorsprong nam, racete veiligheid Gavin Hersman van de rechterkant bij een eerste neerwaartse poging en trapte de bal over het veld, waarbij hij de bal zelf terugvond op de 41-yardlijn in het midden van het veld. . Verdedigende verdediger Hunter Huffman vond brede ontvanger Ryan New voor een pass van twee meter om de stand op 10-6 te brengen met nog 1:15 te gaan in het tweede kwart, waarmee hij de enige aanvallende score van de wedstrijd scoorde. Een slechte passing zorgde ervoor dat Central punt na punt niet scoorde. Na de Knights met 180 yards te hebben verslagen naar 157 in de eerste helft, verzamelde de Nederlandse aanval slechts 84 yards in de tweede helft, en geen van beide teams was in staat een scorende touchdown te realiseren.

Hersman leidde de Nederlandse verdediging met tien tackles, terwijl middenvelders Cole Clarke en Kyle Federlin respectievelijk negen en acht noteerden. De verdediging van Central registreerde ook drie steals nadat Ben DeMoulinaire en Reece Miller onderscheppingen hadden toegevoegd. Huffman was 17-34 voor 143 yards passeren met één onderschepping. De startende quarterback Brady Ketchum was 10-12 voor 94 yards en één onderschepping. Keegan Glover had negen vangsten voor 92 yards om de Nederlanders te leiden. Central had slechts 27 meter haast. Hoffman rende 12 keer, won 37 yards, maar verloor 20 yards om 17 netto yards te winnen.

De Nederlanders zakten in het algemeen klassement naar 2-1 en 0-1 in de American Rivers Conference, en zullen komende zaterdag om 13.00 uur een comeback zoeken op Buena Vista University.

Het Central volleybalteam sluit het weekend af met een 3-0 'record' in La Crosse, Wisconsin

Het Central-volleybalteam kende zaterdagochtend opnieuw een ongeslagen weekend met een 3-0-zege op de University of Wisconsin-La Crosse in het Eagles-thuistoernooi.

Oranje (11-4) begon traag maar eindigde met een 26-24, 25-17, 25-22 overwinning op de Eagles (4-10). Central stond in de eerste set met 20-13 achter voordat hij zich herstelde. Eerstejaars Kaitlyn Coyle leidde de Nederlanders met acht kills, terwijl Gracie Pearson zeven treffers noteerde. Aanvallers Makayla Rebel en Avery Rexrot noteerden elk 15 en 14 assists. Op verdedigend vlak maakte aanvaller Colleen Kenny het hoogste aantal opgravingen van het team met 17 opgravingen, terwijl aanvaller Emma Wagler drie reddingen noteerde. Vrijdag boekte Central een 'sweep' tegen Martin Luther College (Minnesota) en versloeg Saint Mary's University (Minnesota) met 3-1.

Oranje gaat vrijdag op Grinnell College proberen hun winning streak uit te breiden naar acht wedstrijden.

Het herenvoetbalteam van de Centrale Regio verliest in een niet-conferentiewedstrijd

Een vroege voorsprong was zaterdagmiddag niet genoeg voor het herenvoetbalteam van Central District, want ze verloren met 2-1 van Greenville (Ill.) University.

Verdediger Spencer Taylor begon vroeg met scoren en profiteerde van een verdedigende fout om in de vijfde minuut de weg naar huis te vinden voor zijn derde doelpunt van het seizoen. De Panthers (2-4-1) kwamen in evenwicht in de 24e minuut, toen Central-doelman Ronan Murphy een overtreding beging die leidde tot een strafschop, die werd gescoord. De wedstrijd bleef op 1-1 gelijk tot de 83e minuut, toen Grenfell opnieuw langs de Nederlandse verdediging kwam om de score af te maken. Central had zes schoten op doel en kreeg zeven hoekschoppen, maar kon slechts één doelpunt maken.

Nederland keert dinsdag om 16.30 uur terug naar het voetbalstadion AN Kuyper Atletiekcomplex om Cornell College te ontvangen.

Het damesvoetbalteam van de Centrale Regio won de fysieke wedstrijd

In haar eerste wedstrijd terug van een blessure stopte doelster Zoe Sizemore vijf schoten en leidde het Central damesvoetbalteam zaterdag naar een 2-1 overwinning op de University of Wisconsin-River Falls.

Nadat de Falcons in de 21e minuut de score hadden geopend, reageerden de Nederlandse vrouwen met het 40e doelpunt van Grace Coates in haar carrière en de vijfde dit seizoen in de 34e minuut. Allie Segers assisteerde het doelpunt. Het 1-1 gelijkspel duurde tot de 77e minuut, toen Abby Fry profiteerde van een inworp van Addison Brown om het winnende doelpunt voor Central te scoren.

Het Nederlandse damesvoetbalteam keert vanmiddag om 14.00 uur terug naar het veld om Illinois College te ontvangen op het voetbalveld AN Kuyper Athletics Complex.

Central Bolts leidt het golftoernooi voor dames

Het damesgolfteam van Central College nam zaterdag al vroeg de leiding in het uit elf teams bestaande Buena Vista vriendschappelijke toernooi.

De Nederlandse vrouwen scoorden een 325 op de Buena Vista University Golf Course in Lake Creek, een 72e, en hebben een voorsprong van vijf slagen op St. Mary's (Nebraska) College. Lydia Grund scoorde 79 punten en staat vierde in het individueel klassement. Jaden Smith had de op een na laagste score voor de Nederlanders met een 81, terwijl Allie Pfantz 82 scoorde, Parker Stout 83 scoorde en Amber Timmer 85 scoorde. Het Central B-team staat zevende met 348. Chloe Sundet scoorde 84 punten.