September 19, 2024

Uitsplitsing, hoogtepunten, statistieken en beste prestaties als Nederland en België de halve finales van de dames winnen

Vier teams gaan op 7 augustus van start met de mogelijke ambitie om goud bij het dameshockey te winnen Parijs 2024 De halve finales werden gehouden in het Yves-du-Manoir-stadion. Nu, na een dag van verloving, The Nederland En Volksrepubliek China De zoektocht naar goud zal doorgaan Argentinië En België Strijden om brons.

Nederland, dat een record vestigde in de wedstrijd, versloeg Argentinië gemakkelijk met 3-0 om door te gaan naar de finale. De Zuid-Amerikanen hadden meer schoten dan hun tegenhangers, maar konden deze kansen niet omzetten. De Nederlanders scoorden twee van hun drie doelpunten in het tweede kwart voordat ze nog een keer scoorden in het derde. Doelpunten werden gescoord door Luna Nova FockeLaura Nuning En Jippie Johnson.

Beginnend om Athene 2004De afgelopen twintig jaar zijn de Nederlandse vrouwen bij elke Spelen doorgedrongen tot de hockeyfinales. Het is het meest succesvolle land in de sport en heeft negen medailles gewonnen sinds het in 1980 voor vrouwen werd opengesteld. Vier van deze medailles zijn van goud en zullen de komende dagen aan hun collectie worden toegevoegd. Ze wonnen onlangs goud Tokio 2020Versloeg Argentinië in de finale.

De tweede halve finale van de dag was een thriller, waarin de Volksrepubliek China België met 3-2 versloeg in een shoot-out en 1-1 gelijk speelde. Zou Meirong Hij opende de score voor de Volksrepubliek China in de 18e minuut, wat tot de laatste minuut de enige score van de wedstrijd was. Emma Bowres België kon de comeback niet voltooien en maakte in de 59e minuut gelijk om een ​​shoot-out af te dwingen.