April 18, 2024

UEFA-kwalificaties, resultaten: Frankrijk laat punten naar Oekraïne vallen terwijl de weg naar het WK moeilijker wordt; Nederland wint veel

Getty Images

De tweede ronde van de kwalificatiewedstrijden voor de FIFA Wereldbeker 2022 werd zaterdag gehouden en leverde opnieuw interessante resultaten op, waarbij Frankrijk gelijk was en Nederland en Israël gelijk met het behalen van geweldige resultaten.

De wereldkampioenen speelden 1-1 gelijk met Oekraïne, terwijl de Nederlanders Montenegro met 4-0 versloegen en de Israëli’s Oostenrijk met 5-2 versloegen.

Andere opmerkelijke resultaten waren onder meer de 4-1 overwinning van Servië op Luxemburg, de 2-0 overwinning van Noorwegen op Letland thuis, de 3-0 overwinning van Turkije op Gibraltar en de 2-0 overwinning van Rusland op Cyprus. Hier de volledige uitslag van zaterdag:

• Zesde groep: Schotland 1, Moldavië 0

Voor Lee Bleus was het doelpunt van Anthony Martial in de tweede helft nodig nadat Mykola Shbarenko de gastheren op voorsprong bracht in Kiev, maar de mannen van Didier Deschamps leken in 2018 nog steeds ver van hun tempo in Groep D.

Memphis Depay scoorde twee doelpunten voor de Nederlanders, omdat ze gemakkelijk wisten te winnen met Jorginho Wigandium en Cody Jakpo die scoorden in Groep G.

Ondertussen vond Eran Zahavi twee keer de achterkant van het net waar de Oostenrijkers in groep F op zwaardvechter werden gezet.

Aleksandar Mitrovic scoorde tweemaal toen de Serviërs terugkeerden naar de top van Groep A, Erling Haaland eenmaal scoorde in Groep G en Turkije scoorde drie doelpunten in de tweede helft in dezelfde groep.

In Groep H won Rusland met twee doelpunten, terwijl Kroatië Slowakije met 1-0 versloeg, met een gelijk aantal punten tot dusver.