April 25, 2024

Toto Wolff opent stilte van Hamilton na verzegeling F1-titel: ‘Het ontbreekt hem gewoon aan woorden’

Een paar weken geleden was de wereld tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi getuige van een van de meest vermakelijke en dramatische afsluitingen van het Formule 1-seizoen in lange tijd. Het was gevuld met opwinding, liefdesverdriet en veel controverse toen Red Bull-coureur Max Verstappen zijn eerste Formule 1-kampioenschap voor Lewis Hamilton van Mercedes won. De F1-kampioenen reden zeven keer vanaf de eerste bocht van de race tot de laatste ronde, maar na een safety car en wat “controversiële” stuurcontrole van de race, was Verstappen in staat zijn rivaal te overmeesteren en zowel de Grand Prix van Abu Dhabi als de race te winnen. Grand Prix van Abu Dhabi. 2021 F1 coureurskampioenschap.

Sinds het interview na de race is Hamilton volledig stil geweest omdat hij niet met de media heeft gesproken of iets op zijn sociale media heeft gepost. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff “heeft Lewis Hamilton gewoon geen woorden” na de manier waarop de race eindigde. “We resoneren allemaal met gevoelens, vooral voor Lewis”, vertelde Toto Wolff aan Motorsport-total.com. “Hij won het wereldkampioenschap tot de laatste ronde, en dan wordt alles van je afgenomen van de ene seconde (naar de volgende). Natuurlijk verlies je het vertrouwen omdat je niet kunt begrijpen wat er net is gebeurd. De stilte is daar, van natuurlijk, want het ontbreekt ook gewoon aan woorden.”

Lewis Hamilton pensioneringsgeruchten: de opmerkingen van Verstappen

Sinds de Grand Prix van Abu Dhabi is geëindigd, is er veel controverse geweest over de finish, en sommige geruchten hebben zelfs aangegeven dat Hamilton overweegt met pensioen te gaan. Een paar dagen geleden won Max Verstappen het 2021 Formula One Driver Championship op F1 Gala. Noch Wolff, noch Hamilton waren bij de ceremonie aanwezig, maar de vraag over het eventuele vertrek van de zevenvoudig kampioen werd aan rivaal Verstappen voorgelegd.

De Nederlandse Formule 1-kampioen reageerde en zei dat hij kon begrijpen waarom je na een paar dagen van een race als deze niet door zou willen gaan, maar suggereerde dat Lewis misschien terugkeek op alles wat hij had bereikt om de extra motivatie te krijgen die hij nodig had om volhouden. werkgelegenheid. Max voegde er vervolgens aan toe dat Lewis nog steeds vecht voor het achtste record. F1-titel en dus ziet hij niet in waarom de Mercedes-coureur nu zou moeten stoppen.